Trendi boszorkányok, őrülten száguldó figurák és szívzűrök. Hétfői koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Trendi

Boszorkányok és természetgyógyászok.

Bigott vallási világ áldozatai voltak a boszorkányok, Szegeden férfiak-nők egyaránt mentek a máglyára – Balogh Elemér jogtörténész vezeti be a boszorkányperek rejtelmeibe a Delmagyar.hu olvasóit.

„A régi magyar felfogás szerint, akiben valami titokzatos ‘plusz’ van, az lehet boszorkány. Nemcsak, mert szebb, okosabb és több nyelven beszél másoknál, hanem mert rejteget valami rejtélyeset. Rájuk nézve a mai ‘trendi’ megnevezés talán a természetgyógyász lenne.”

Bigott vallási világ áldozatai a boszorkányok – Szegeden férfiak-nők egyaránt mentek a máglyára

A boszorkányperek ‘logikáját’ ismerhettük meg Balogh Elemér jogtörténész professzor segítségével. Kutatásai rámutattak, milyen kegyetlen volt a közép- és kora újkor embere. Fanatikus vallásossága és az ördögtől való félelme kegyetlen bíráskodási gyakorlatot indított el, amelynek forrásai között az egykorú törvényeket is megtaláljuk.

Tántorodás

Ellenzéki erőlködés.

A Vásárhely24 Erdős Norbert európai parlamenti képviselővel boncolgatja az időközi polgármester-választás tétjét.

„Hangsúlyozta, Hódmezővásárhelyen komoly hagyományok vannak, az emberek mindig azt választották, aki a munkát, az előrehaladást kínálta és nem gondolja, hogy ettől az úttól most eltántorodnának a polgárok. Kifejtette, el se tudja képzelni, hogy a jövőben ne Hegedűs Zoltánnal dolgozzon együtt.”

Erdős Norbert: a vásárhelyiek mindig azt választották, aki a munkát, az előrehaladást kínálta – Vásárhely24

Az európai parlamenti képviselő kifejtette véleményét az időközi polgármester-választásról. Erdős Norbert elmondta, ő úgy látja, hogy a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választásból az ellenzék megpróbál egy presztízs-választást csinálni. Hangsúlyozta, Hódmezővásárhelyen komoly hagyományok vannak, az emberek mindig azt választották, aki a munkát, az előrehaladást kínálta és nem gondolja, hogy ettől az úttól most eltántorodnának a polgárok.

Hatszázhatvanhat

Száguldó figurák.

A hódmezővásárhelyi jégpálya februári csodáit ábrázolja a Promenad.hu.

„Szeretünk ide járni, minden második nap kint vagyok. Baráti a légkör. Tudunk kicsit ‘őrültködni’ együtt. Gyakran vetjük be ilyenkor a 666-ot, ami azt jelenti, hogy libasorban megyünk egymás után, miután eldöntöttük, ki hányadik a sorban, majd egy kijelölt helyre befarolunk.”

Suhanás mindenek felett! | Promenád.hu – a vidék hírportálja

A hódmezővásárhelyi jégpálya vasárnap is várta a korcsolyázni vágyókat. Késő délután lendületes száguldásra lettünk figyelmesek a pályán.

Ritmus

Boros Lajos szívügyei.

Komoly beavatkozáson esett át a népszerű rádiós, pacemaker-beültetésére volt szüksége, ráadásul szívbillentyűit is műteni kell, hogy teljesen felépüljön – derül ki a Lokál Online cikkéből.

„Lelkileg nem egyszerű feldolgozni, hogy az ember szíve már nem úgy ver, mint korábban és komoly segítség kell ahhoz, hogy működjön. A családom közelsége azonban mindennél többet ér, és a pacemaker is remekül érzi, hogy mikor kell működésbe lendülnie. Amikor ugyanis felállok, egy picit megszédülök, de érzem, hogy a szerkezet abban a pillanatban a segítségemre van, és amíg a szívem össze nem szedi magát, ő adja a ritmust – ecsetelte új élete apró mozzanatát Boros, aki végrendeletét is elkezdte írni.”

Boros Lajos életét a fia mentette meg | Lokál

Boros Lajos ma már kicsit optimistábban áll állapotához, humora pedig egy pillanatra sem lankadt. A rádiós életére azonban óriási hatással volt az elmúlt néhány hét. – Be kell valljam lepergett előttem az életem, amikor közölték velem, hogy életmentő műtétre van szükségem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest