A kívül-belül korszerűsített rendelőben ma reggel fél 8-tól várták a betegeket. Volt, aki csak azért ment el, hogy megnézze, milyen körülmények közt gyógyítják a betegeket.

Korom András – Makó

Nem csak külsejében modernizálták teljes egészében a Justh Gyula utcai, azaz újvárosi rendelőt, de még a teljes felszerelése, bútorzata is vadonatúj. A rendelőbe betérő betegek nem győztek csodálkozni a változáson. Volt aki azt mondta, hogy amikor benyitott, először azt hitte, hogy rossz helyre tért be. Ráadásul kellemes meleg várta a váróban.

Reggel ráadásul Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kádár József, a körzet települési képviselője mellett Czirbus Gábor alpolgármester valamint Kovács Sándor és Hadik György képviselők is megtekintették a már működő rendelést.

– Minden ki van cserélve, komfortosabb, gyönyörű, klimatizált a rendelő, nekünk itt dolgozóknak s a betegeknek is kellemesebb bejönni. S ha beteg kellemesebb miliőben érkezik, jobban gyógyul – mondta dr. Ábrahám Judit oktató háziorvos. Hozzátette: szerencsére már az ajtók is hangszigeteltek, így nem hallatszik ki a váróba, mi történik a rendelőben, így intimebb lesz a beteggel való beszélgetés. Ugyanezeket mondta el a polgármesternek és a képviselőknek is a háziorvos.

De hallgassa meg a doktornőt:

A makóiaknak van egy mondásuk, hogy ahol egészség van és megélhetés, ott minden van. Justh Gyula utcai rendelő felújításáról tavaly született döntés – mondta Farkas Éva Erzsébet, aki hozzátette: a felújítást a város állta bruttó 42 millió forint értékben, a belső berendezésre is több milliót költött a város. Kérdésünkre elmondta, hogy a követező a Kálvin utcai rendelő lesz, az idei városi költségvetésben az új rendelő 180 millió forintot különített el a képviselő-testület. A jelenleg ott dolgozó háziorvosok elhelyezéséről a héten döntenek. Hogy melyek a szóba jöhető helyszínek, azt azonban nem árulta el.

De hallgassa meg a polgármestert:

Kádár József képviselő elmondta, a rendelőre nem sokat költött korábban a város, s a körzet lakói igényének tett eleget a város a felújításával, korszerűsítésével.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest