Kék hírek Makó Ország-világ

Három deci pálinkával vezetett – le is sodródott az útról

Három deciliternyi pálinkát fogyasztott, volán mögé ült, majd teherautójával lesodródott az a férfi, aki ellen ittas vezetés miatt javasoltak vádemelést a rendőrök.

MH-kék hírek
Vádemelést javasol a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság azzal a férfival szemben, aki a város külterületén anyagi káros balesetet okozott. A nyomozás során kiderült, hogy a sofőr ittas volt.
A gyanú szerint a férfi tavaly november 24-én nem sokkal 19 óra után helytelenül választotta meg tehergépkocsija sebességét, ezért lesodródott az úttestről. A férfit előállították és gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a baleset okozását elismerte, valamint elmondta, hogy mielőtt a volán mögé ült, 3 deciliter pálinkát fogyasztott el. Állítását az eljárás során kirendelt vegyészszakértő is alátámasztotta.

Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A hódmezővásárhelyi rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbították.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy már a kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, tompulnak a reflexek.
A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás beláthatatlan következményekkel járhat. Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!
Nem csak az ittas járművezetés kockázatos, hanem olyan gépkocsiban utazni is, amelyet láthatóan ittas személy vezet!