Kék hírek Makó

Három deci pálinkával vezetett – le is sodródott az útról

Három deciliternyi pálinkát fogyasztott, volán mögé ült, majd teherautójával lesodródott az a férfi, aki ellen ittas vezetés miatt javasoltak vádemelést a rendőrök.

MH-kék hírek
Vádemelést javasol a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság azzal a férfival szemben, aki a város külterületén anyagi káros balesetet okozott. A nyomozás során kiderült, hogy a sofőr ittas volt.
A gyanú szerint a férfi tavaly november 24-én nem sokkal 19 óra után helytelenül választotta meg tehergépkocsija sebességét, ezért lesodródott az úttestről. A férfit előállították és gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a baleset okozását elismerte, valamint elmondta, hogy mielőtt a volán mögé ült, 3 deciliter pálinkát fogyasztott el. Állítását az eljárás során kirendelt vegyészszakértő is alátámasztotta.

Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A hódmezővásárhelyi rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbították.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy már a kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, tompulnak a reflexek.
A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás beláthatatlan következményekkel járhat. Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!
Nem csak az ittas járművezetés kockázatos, hanem olyan gépkocsiban utazni is, amelyet láthatóan ittas személy vezet!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.