A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki huzamosabb időn keresztül sem ételt, sem italt nem adott kutyájának. A kép illusztráció.

MH-kék hírek
A vádirat szerint lakossági bejelentésre jelentek meg a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei tavaly július 5-én a férfi csengelei tanyáján. A vádlott által tartott kutya mozgásterében sem takarmányt, sem vizet nem találtak, melyet követően az illetékes hatósági állatorvossal együtt öt nap múlva a rendőrök ismételten megjelentek a tanyán. A rendőrök és az állatorvos ugyanúgy az étel, illetőleg az ital hiányát tapasztalták, valamint azt, hogy a kutya az alultápláltság, valamint a rendszeres friss ivóvízhiány miatt a fajtajellegnek megfelelő súly felét érte el, kondíciója is gyenge volt. Ekkor a rendőrök adtak ételt és italt a kutyának. A tavaly  július 10-én foganatosított szemle során a hatósági állatorvos felszólította a vádlottat, hogy normalizálja a kutya tartási körülményeit, amelyet a férfi tudomásul vett. Ezt követően a rendőrök tavaly  július 16-án ismételten ellenőrzést végeztek a vádlott ingatlanán, ahol azt tapasztalták, hogy a vádlott a legutolsó felszólítás ellenére sem gondoskodott a kutya megfelelő tartásáról.

A vádirat szerint a vádlott a kutyájával szemben olyan indokolatlan bánásmódot alkalmazott, mely alkalmas volt arra, hogy a kutyának maradandó egészségkárosodást, vagy pusztulást okozzon, különös figyelemmel a nyári időjárási viszonyokra is.
A járási és a nyomozó ügyészség a vádlottat állatkínzás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest