A megyei Lungo Drom képviselői, a Makó és térségi roma önkormányzatok, illetve egy roma vállalkozó is támogatja a 2018-as országgyűlési választáson Lázár Jánost, a Csongrád megyei 4. számú választókerületi Fidesz-KDNP képviselő jelöltjét. Erről vasárnap délután nyilatkoztak Apátfalván.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Károlyi Sándor, az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Bácsván Károly, a csanádpalotai Lungo Drom képviselője, Károlyi Róbert, a makói Lungo Drom képviselője, Mátray Attila, a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Berta Csaba, a magyarcsanádi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Orsós László, maroslelei Lungo Drom képviselője, Bakos Tamás, a kiszombori Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, ifjabb Károlyi Sándor, a Lungo Drom Csongrád megyei elnöke és Kisalbert Tibor roma vállalkozó közösen írták alá azt a szándéknyilatkozatot, amelyben kifejezik, hogy Lázár Jánost, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét támogatják az április 8-ai szavazáson.

Károlyi Sándor, az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, azért is álltak Lázár János mellé, mivel az elmúlt 4 évben nemcsak a településért, hanem a roma és nem roma lakóiért is sokat tett az országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Többek között megvalósulhatott a Nő az esély program, amelyben az érettségivel rendelkező roma lányok és nők óvodai dajka képzésen vehettek részt. Emellett több száz ezer roma kapott munkát a közmunkaprogramban, illetve a gyerekek ingyen tankönyvben és étkeztetésben részesülhetnek.

– Az integráció egyik kulcsfontosságú kérdése az oktatás. Ennek érdekében országosan nyílnak meg a tanórán kívüli és a tanodai foglalkozások is. Apátfalván a Szigetházban 32 cigány és nem cigány gyerek tanulhat azért, hogy jobb eredményt érhessenek el az iskolában – fogalmazott az apátfalvi roma önkormányzat elnöke. – Nemcsak az oktatásban segít a kormány, hanem az egészségügyi ellátásokban is. Nagyon sok ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt a romák is, amivel a korai betegségeket is ki lehet szűrni.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest