Legalábbis erről írt levelet szerkesztőségünknek Zeitler Ádám, a párt kampányfőnöke.

Pintér M. Lajos – Makó

Szombaton a Blogstar.hu értesülései alapján arról írtunk, a makói Jobbikot állítólag idegesíti, hogy a párt vásárhelyi szervezete nem indított saját jelöltet az időközi polgármester-választáson, sőt, lényegében beállt az összeellenzéki „független” Márki-Zay Péter mögé. Miközben a Jobbik országos elnöksége nem is tárgyalt arról, hogy támogatnák Márki-Zayt… A Blogstar.hu szerint ráadásul a makói Jobbik szívesen látott volna hódmezővásárhelyi jelöltként egy Mindszenten élő személyt.

Blogstar: a makói Jobbikot idegesíti Márki-Zay – Makó Híradó

A hódmezővásárhelyi szivárványos jelölt újabb lódítását leplezte le a Blogstar, mely azt is állítja, a Vona-párt Maros-parti szervezete erősen lobbizott egy saját jelölt mellett. MH-Blogstar.hu Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke nem tud arról, hogy pártja Márki-Zay Pétert támogatja a február 25-i időközi hódmezővásárhelyi polgármester-választáson – szúrta ki az MTI egyik friss hírében a Blogstar, mely szerint a magát függetlennek álcázó jelölt újabb hazugsága lepleződött le.

Szerkesztőségünk levelet kapott a Jobbik makói önkormányzati képviselőjétől, kampányfőnökétől, Zeitler Ádámtól. A politikus nyilatkozatában cáfolja, hogy idegesítené őket Márki-Zay Péter.

Közlése szerint a Jobbik választókerületi és makói vezetősége egyaránt támogatta a párt országos döntését. Ennek lényege: a Jobbik nem indít pártszínekben saját polgármesterjelöltet a hódmezővásárhelyi időközi választáson. A függetlenként induló Márki-Zay Péter személyében egy olyan becsületes, a helyi közösségért áldozatkész, a hódmezővásárhelyi lakosokért érdemben tenni akaró embert ismertek meg, akinek nemzeti-keresztény gondolkodása és konzervatív értékrendje közel áll a Jobbikéhoz is.

– A Jobbik országos vezetése ugyanakkor tiszteletben tartja Márki-Zay Péter függetlenként való indulását, így nem is döntött a támogatásáról, hiszen ennek a helyhatósági választásnak a hódmezővásárhelyi emberek életéről kell, hogy szóljon, nem a pártok országgyűlési választási kampányának csatazajáról – ismertette álláspontjukat, hozzátéve: a Jobbik országos vezetése továbbra sem egyeztet választási együttműködésről balliberális pártokkal, sem országosan, sem a Csongrád megyei város esetében.

Zeitler Ádám továbbá felhívja a figyelmet arra is, hogy Mindszent nem a Csongrád 4-es választókerület része (ezt amúgy senki sem is állította – a szerk.). Végezetül közölte, a Jobbik hódmezővásárhelyi képviselője, Szabó Pál pártból történő hirtelen „távozásának különböző személyes okai voltak, a közös munkát megköszönve, békésen köszönt el a vásárhelyi szervezettől”, vagyis a kampányfőnök szerint mindez nem áll összefüggésben Márki-Zay Péterrel, illetve az ő MSZP-s és DK-s támogatásával…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest