Banyaégetés, angolkeringő, kolbászreneszánsz és egy eltévedt repülőgép. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Kiszúrás

Maroslele repülőcsodája.

Meghökkentő dolgot fedezett fel a Batida és Maroslele közötti útszakaszon a Vásárhely24, egy utasszállító repülőgép alakját.

„Persze a dologra létezik logikus magyarázat. Úgy véljük, egy véletlen folyamán a googlemaps műhold felvételének készítésekor pont abban a pillanatban, pont abban az irányban repült el a kamerák alatt egy gép, és így került a felvételre.”

Az megvan, hogy a Maroslelei úton van egy utasszállító repülő? – Vásárhely24

A Googlemaps-on szúrták ki. A Facebook egyik vásárhelyi csoportjába töltöttek fel egy videót, melynek készítője meghökkentő dolgot fedezett fel nem messze a várostól. A Batida és Maroslele közötti útszakaszon egy utasszállító repülőgép rajzolódik ki. Persze a dologra létezik logikus magyarázat.

Boszorkányság

Füstté vált gondok.

Szegeden és Deszken és elkergették a telet – számol be róla a tavaszváró Delmagyar.hu.

„A banya szerencsére hamar lángra kapott, így ha a szervezőkön múlik, szombat este véget ért a tél és elmúltak a gondok.”

Deszken és Szegeden is lángolt a boszorkány – képgalériák

“Betegség, Büntesd meg a gonoszokat!, Ne legyenek rossz jegyeim” – volt olvasható néhány, a télboszorkányra akasztott cetlin szombat délután a szegedi Dugonics téren. A telet szimbolizáló kiszebábot tetőtől talpig beborították a kívánságok, vagy éppen a nem kívánatos dolgok, hogy a bábúval együtt azok is füsté váljanak és eltűnjenek.

Profizmus

Táncos pompa.

Színpompás diákbált tartottak a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájában – tudósít a Promenad.hu.

„Nehéz lenne megmondani, hogy az előadott cha cha cha, angolkeringő és bécsi keringő közül melyiket sikerült a legszebben eltáncolni, hiszen a párok mind a három koreográfiát profi módon mutatták be.”

Három táncos pompa, Eötvös módra – Galéria! | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Középiskolás éveik utolsó nagy buliján vannak túl a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának végzős diákjai. A hagyományos diákbálon három táncot mutattak be a közönségnek, majd a jól sikerült estét önfeledt szórakozással zárták. Már októberben elkezdték a felkészülést a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzős diákjai.

Kísérlet

A kolbász reneszánsza.

Igen nagy a kereslet a szalámik, a kolbászok és más füstölt hústermékek iránt úgy idehaza, mint külföldön, ehhez egyre inkább igazodik a kínálat is – mutatja be a Hirado.hu.

„A Kolbaszáruház.hu szakértői szerint a fogyasztók szeretnek kísérletezni az új ízekkel és szívesen próbálnak ki újdonságokat is. Népszerű termék például manapság a szürkemarha- vagy a bivalyszalámi. Előszeretettel vásárolják a mediterrán jellegű, vagyis nem paprikás kolbászokat is – amelynek egyébként Erdélyben is régi hagyománya van. Az áruházban olyan különlegességek is gyakran kerülnek a kosárba, mint például a szilvalekváros kolbász.”

Messzire tekeredik a magyar kolbász

Reneszánszukat élik manapság a szalámik, a kolbászok és más füstölt hústermékek: igen nagy irántuk a kereslet úgy idehaza, mint külföldön. Ehhez egyre inkább igazodik a kínálat is, amelyhez stabil hátteret biztosít az emelkedő sertésszám – amiben pedig fontos szerepe volt az ágazat állami támogatásának, amely mára 18 milliárd forint közelébe emelkedett.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest