Hírek Színes Térség

Népviseletre gyűjt a királyhegyesi Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport

Szeptember végén alakult meg a Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport felnőtt csapata Királyhegyesen. Májusban Marosillyén lépnek fel, ahol már abban a népviseletben szeretnének bemutatkozni, amely az összefogásnak köszönhetően varrathatnak meg – ezért jótékonysági bált szerveztek szombaton.

Gajáta Fanni – Királyhegyes

Bár még csak egyenpólóban tudnak próbálni, azonban május 26-án már népviseletben szeretnének fellépni a romániai Marosillyén a királyhegyesi Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport tagjai. A szeptemberben alakult csapat nagyon lelkes és gyorsan is tanulnak, tudtuk meg Fülöp Boglárka néptánc pedagógustól. Hogy megvalósuljon az álmuk, jótékonysági batyus bált szerveztek szombat este a művelődési házban, ahol fellépett a királyhegyesi általános iskola gyerek néptánc csoportja. A kicsik kalocsai táncot adtak elő. Dani Zsuzsanna is néptáncos és azért választotta, mivel nagyon szeret a többiekkel és a barátaival együtt táncolni.

– A páros és éneklős táncokat kedvelem. Többen vagyunk lányok, de vannak fiúk is. Például az egyik táncnál lány párom van – mondta a 9 éves kislány. Jelenleg a helyi általános iskolába jár, a felső tagozatot Makón folytatja majd. – Mindenképpen Királyhegyesen szeretném folytatni a néptáncot, mivel itt már mindenkit ismerek.

A szombati rendezvényen a Hegyesi Népdalkör tiszai és sárközi dalokkal készültek. Fülöp Bogi és Ádók Péter mezőségi tánccal kápráztatta el a közönséget. A jó hangulatú buliról nem maradhattak el a finomabbnál finomabb sütik sem, amelyeket a lakók sütöttek erre az alkalomra.