Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makói munkamenedzsment, vérig sértett vásárhelyiek és önjáró autócsodák. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Remény

Irány a munka világa!

A makói járási hivatal máris segítséget nyújtott a munkakereséshez a helyi Nagy Hildának, aki néhány nappal ezelőtt panaszolta el, hogy nem tud elhelyezkedni – tudósít a Delmagyar.hu.

„Az igazi reményt persze az adta Hildának, hogy az osztályvezető már a megbeszélés után át tudott adni neki egy konkrét állásajánlatról szóló értesítést, egy csomagolói munkáról. Mi több, ott helyben segítettek neki az önéletrajz megírásában, amit nyomban el is vitt a céghez.”

Nagy Hilda reményt kapott a hivatalban

Máris segítséget kapott a munkakereséshez a makói Nagy Hilda, aki néhány nappal ezelőtt panaszolta el, hogy nem tud elhelyezkedni: egy helyre rögtön kiközvetítették a járási hivatal foglalkoztatási osztályán, még az önéletrajzát is segítettek megírni. Az osztályvezető szerint gond, hogy Hildához hasonlóan sokan nem tudják, mi mindent tudnak tenni az ügyük érdekében.

Sértés

Lenézik a vásárhelyieket.

Lázár János miniszter – nyilván Márki-Zay Péter kampányára utalva – arra kérte a hódmezővásárhelyi polgármesterjelölteket, hogy ne hozzanak szégyent a városra, ne egymást gyalázzák, arról beszéljenek inkább, hogyan lesz jó az itt élőknek – írja a Promenad.hu.

„Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy számos alkalommal váltott ki országos érdeklődést a vásárhelyi helyi választás. Megjegyezte, hogy akik kívülről szólnak hozzá a vitához sokszor sértő módon lenézik a várost. Lázár János arra kért meg minden polgármesterjelöltet, hogy mondják meg a támogatóiknak: ne sértegessék a vásárhelyieket!”

Lázár: Hegedűs programja arról szól, hogyan lehet jobbá tenni Hódmezővásárhelyt | Promenád.hu – a vidék hírportálja

A Mátyás utcai Olvasókörben tartott választási fórumot pénteken Hegedűs Zoltán a FIDESZ-KDNP polgármester jelöltje. A fórumon részt vett Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő is, aki minden polgármester jelöltet felkért arra, hogy ne hozzanak szégyent Hódmezővásárhelyre, ne egymást gyalázzák, arról beszéljenek inkább, hogyan lesz jó a városnak.

Művészpalánták

A zongora virtuózai.

28 fiatal tehetség mutatta meg tudását a 19. Ifjú Zongoristák Csongrád Megyei Találkozóján, melyről a Vásárhely24 számol be.

„Nagyon komoly a dolog, hiszen a fiatal tehetségek olyan darabokkal jönnek el, amelyek a versenyeken is megállják a helyüket.”

28 fiatal zongorista mutatta meg tudását a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban – Vásárhely24

Péntek délelőtt került sor a 19. Ifjú Zongoristák Csongrád megyei Találkozójára. Vágó János elmondta, ez a rendezvény a legtehetségesebb zongorista gyerekeknek szól, azoknak, akik emelt szinten tanulják ezt a hangszert. Mint megtudtuk, a rendezvényt mindig arra az évre igyekeznek időzíteni, amikor nincs országos verseny, hogy a találkozó egy felkészülési lehetőségként szolgáljon.

Kényszerképzet

Az önvezető autók forradalma.

Nemcsak a közlekedést változtatják meg az új technológiák, az elektromos és önvezető járművek, valamint a robotika, hanem az élet más területére is hatással lesznek – elemez az Origo.hu.

„Megfigyelhető, hogy a külföldi nagyvárosokban egyre kevesebb fiatal kezd el vezetni tanulni, hiszen sokkal jobban megéri fuvarmegosztó szolgáltatóval járni, mint egy autót fenntartani. Ha a mostani generáció elveszíti a vezetés iránti érdeklődését, akkor végleg megszűnik az a kényszerképzet, hogy kocsit birtokolni menő és egy jobb autó pedig státuszszimbólumként is tarthatunk.”

Az önvezető autó eltüntet néhány dolgot, amit szerettünk

Az elektromos autók, a robotok és az önvezető járművek sokkal hamarabb fogják megváltoztatni a világot, mint azt sokan gondolják. Az utóbbi tesztelése már folyik és az elektromos autók is egyre inkább életünk részeivé válnak, míg a robotika is hihetetlenül gyorsan fejlődik. De nemcsak a közlekedést változtatják meg az új technológiák, hanem az élet más területére is hatással lesznek.