Hírek Sport

Magyar György újra makói mezben

Öt év után tér vissza a Maros partjára a rutinos labdarúgó, az egykori “cséká”, aki március végén, április elején már a pályán segítheti a társakat. Fotó: Gémes Sándor/SZEGEDma.hu

MH – Csfoci.hu

Az NB III Közép csoportban szereplő Mórahalom nem tartott tovább igényt a szolgálataira, így az ugyanebben az osztályban szereplő Makó FC-hez igazolt Magyar György – írja a csfoci.hu.

– Nem volt szép dolog, és egyben megmagyarázhatatlan, ahogyan elváltak tőlünk. Nem adtak számunkra választási lehetőséget, nyeltünk egy nagyot, és megyünk tovább. A csapat tagjaitól nem is tudtam elköszönni. Sajnos azt sem mondhatom, hogy sok sikert kívánok a továbbiakban immáron volt csapatomnak, mert nem minden kerettag viselkedett korrekt módon – tekintett vissza az elválásra a 38 éves játékos, aki a homokhátiaknál a játékos-edző posztot is betöltötte, a Makóban azonban „csak” mint futballista szerepel, a szakmai irányítás továbbra is Méhes Tibor kezében marad.

A rutinos játékos úgy tervezi, a sérült derekával márciusig külön edz, majd fokozatosan száll be a munkába, és reményei szerint március végén vagy áprilisban már a pályán is segítheti a hagymavárosiakat – így akár pályára is léphet a május ötödikén esedékes Makó-Mórahalom mérkőzésen.

– Az elmúlt évek rendre kihívással teltek számomra, és ez most sem lesz másképp. Megpróbáltuk benntartani a Mórahalmot az NB III-ban anno, de ez nem jött össze a létszámszűkítés miatt, majd folyamatosan a bajnoki címért küzdhettünk, a feljutást követően pedig ismét a bennmaradás volt a célunk. Úgy látszik, karrierem végére nekem ez jutott, de nem is bánom, hogy nem a langyos vízben kell evickélnem – tette hozzá Magyar György.

– Átfutott persze a fejemben, de én ha abba is akarom hagyni, akkor azt nem úgy szeretném, hogy egy klub vagy egy döntés miatt tegyem azt meg. Szeretném én eldönteni, hogy mikor fejezem be a pályafutásomat. A futball mellett elképzelhető, hogy a SZEOL-ban utánpótlás-edzőként is dolgozhatok a jövőben, és ott van a kisfiam is, aki szintén futballozik, vele is többet szeretnék foglalkozni – tért ki arra a kérdésre Magyar György, gondolt-e arra, hogy befejezze karrierjét, majd megjegyezte: kellemes és jó érzés volt visszatérnie Makóra, amellyel mindenképp meg szeretnék hosszabbítani harmadosztályú tagságukat. Ehhez meglátása szerint az első négy meccsen 7-8 pontot mindenképpen szerezniük kell.

A Makó FC egyébként ma 11 órakor újabb felkészülési mérkőzést vív, a Békés megyei I. osztály éllovasát, a Méhkeréket fogadja az Erdei Ferenc téri műfüves pályán.

Forrás: csfoci.hu