Hírek Színes Térség

A kiszombori focicsapatért buliztak szombaton

Kilencedik alkalommal szerveztek jótékonysági bált a kiszombori focicsapat részére. Az elmúlt években szárító- és mosógépet, labdahálót és mezeket vásároltak a befolyt összegből. Idén a retro jegyébent telt a buli, a régi nagy slágerekre bulizhattak a résztvevők.

Gajáta Fanni – Kiszombor

Már hagyománynak számít, hogy bált szerveznek a Kiszombor KSK csapat részére – ezzel segítve őket. Fodor Bálint, a csapat támogatója elmondta, az elmúlt évben labdákat vásároltak és záróvacsorát rendeztek az összegből, de tavalyelőtt 200 ezer forintért labdahálóra ruháztak be, illetve új mezeket szereztek be és szárító-, mosógépet is sikerült venni.

– Én sosem futballoztam, csak a baráti grundfocin vettem részt. Mindig is gondolkoztam, honnan eredet a csapat iránti szeretetem, de talán arra tudnám visszavezetni, hogy általános iskolásként édesapám az összes meccsre elvitt a pályához. Mondhatni, így nőtt hozzám a fű illata – fogalmazott Bálint.

A csapat egyik fő támogatója Szirbik Imre, aki jelenleg alpolgármester, de egykor a focicsapat elnöke volt. Régen a Makói FK Spartacus igazolt kapusa volt, később igazolt át Kiszomborra. Mint elmesélte, a legszebb időszaka akkor volt, amikor a csapat zsinórban nem kapott ki több mint 60 alkalommal. Akkor Kutasi László irányította a kiszomboriakat.


Bodré András és Szirbik Imre.

A kiszomboriak csapatkapitánya, a 32 éves Bodré András a csapat saját nevelésű játékosa. Jelenleg hátvédként játszik. Mint elmondta, azért is választotta a labdarúgást, mert édesapja, az ismerősei és a barátai is a bőrt rúgták. Már gyerekkora óta az olasz FC Internazionale Milano a kedvence.

– A csapat, a társaság és az emberek külön-külön is nagyon jók. Szinte együtt nőttünk fel, sokan iskola- vagy évfolyamtársaim voltak – fogalmazott András. – Jelenleg a Csongrád Megyei II. osztályban játszunk, a harmadik helyen tartózkodunk. Ha egységben vagyunk és mindenki részt vesz a meccseken, akkor bárkit meg tudunk verni – tette hozzá a csapatkapitány. Legutóbbi meccsükön a tabella első helyezettjét, az M Foci Kft. II. csapatát tudták legyőzni.