Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Hétvégén sem hagyjuk Önöket reggeli összefoglaló nélkül: a tegnapi nap legfontosabb hírei mellett azt is megtudhatja, melyik Jászai Mari-díjas színésznőt köszönthetjük ma születésnapja alkalmából!

MH – összeállítás

Tartalmas napot zártunk tegnap, hiszen Makón és a térségben is rengeteg dolog történt: megmutatták tehetségüket a kiszombori diákok művészeti gálájukon, isztambuli hangulatot teremtettek az apátfalvi farsangon, Nagylakra pedig megérkezett az ’56-os arcképcsarnok. Maroslelén felavatták a 40 millió forintból újjáépített 8000 kötetes könyvtárat, Makón pedig bemutatták Kisvárdai Lajos fából készült szobrait.

Az előző héten elindítottuk A hét embere rovatunkat, amelyben olyan térségben élő embereket, alkotókat keresünk, akikre büszkék lehetünk: a héten Tóth Krisztinával beszélgettünk, többek között arról, honnan is jött a zenebölcsi ötlete.

Februártól egyszerűbb lesz a gázkészülékek cseréje, amivel értékes időt és felesleges kiadásokat takaríthatnak meg a fogyasztók. Traktorszépségversenyre jelentkezett a Galamb iskola, két kattintással Ön is segíthet nekik.

Tizennyolc polgármester támogatja Lázár János újraválasztását, Buzás Péter is elismerte munkáját: „profi módon csinálja, zseniális jó aggyal”. Hivatalosan is bemutatták Rója Istvánt az MSZP-P jelöltjeként.

Hat fok körül alakul ma a hőmérséklet, de éjszaka mínuszok is lehetnek. A Donátokat köszöntjük a mai napon, illetve Ónodi Eszter Jászai Mari-díjas színésznőt is, akit az utóbbi évek egyik legnagyobb magyar filmes sikeréből, az Aranyélet című sorozatból is ismerhetünk – ha nincs még programja a hétvégére, érdemes lehet belenézni.

Ed Sheeran is ma ünnepli születésnapját, így ma az ő zenéje szól a reggeli kávé mellé: