A zenés művészeti gála mellett kiállítás is várta az érdeklődőket az Ady Endre Művelődési Házban. A hagyománynak számító rendezvényen nem maradtak üresen az ülőhelyek, nagyon sokan voltak kíváncsiak a tehetséges növendékekre.

Kiss Dániel – Kiszombor

Az előző évekhez eltérően, március közepe helyett februárban lett megrendezve a gála, amelyen a makói Magán Zeneiskola kiszombori növendéki és a Dózsa György Általános Iskola tanulói is megmutathatták magukat, illetve alkotásaikat.

A gála minden művészeti tevékenységet felvonultat, ami Kiszomboron van: így a hat zenés tanszakot is, ami a klasszikus gitár, a zongora, illetve a fa- és rézfúvós tanszakok. A képzőművész tanszakok csoportos képzésben zajlanak, illetve néptánc is van, ami nagy létszámú foglalkozás, és már óvodás korban oktatják, játékos formában – tudtuk meg Rónainé Török Csillától, a makói Magán Zeneiskola kiszombori telephelyének vezetőjétől.

Tóth Bojtorján elsőként állt színpadra a gitárzenekarral. Ő maga 3 éve játszik a hangszeren, jelenleg hatodikos a Dózsában. Mint elmondta, nagyon szereti a gitáros zenéket, főleg a rock és a metál zenét, onnan tetszett meg neki. A gálán előadták Vivaldi remekművét is, a Négy évszak Tél tételét.

A művelődési ház nem csak gyönyörű dallamokkal, hanem rajzokkal és festményekkel is megtelt. Több témában és stílusban sorakoztak végig az alkotások. Oláh Nóra művésztanár elmondta, hogy február végéig tekinthető meg a kiállítás, utána pedig egy része Makóra kerül: március 6-tól egy olyan kiállítást szeretnének a Magán Zeneiskola növendékeivel, ahol a kiszombori, makói és földeáki diákok alkotásai is láthatóak lesznek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest