Kiszebáb-romantika, zenei csempészek és műfüves szellemfejlesztés. Pénteki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Megoldás

Segítő kéz.

Makón kezdődött az akció: élelmiszercsomagot kaphatnak a rászoruló idősek, kisgyermekes családok Csongrád megyében egy uniós és hazai pályázati forrásból finanszírozott program segítségével – számol be róla a Delmagyar.hu.

„Nagyon nehezen tudjuk megoldani a mindennapokat, így hálásak vagyunk minden segítségért – mondta az egyik érintett, a két gyereket nevelő Pataki Dalma.”

Uniós pályázati forrásból segítik a rászorulókat Makón

Élelmiszercsomagot kaphatnak a rászoruló idősek, kisgyermekes családok – utóbbiak ráadásként babaápolási cikkeket is – egy uniós és hazai pályázati forrásból finanszírozott program segítségével, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól. Tegnap Makón osztottak először adományokat. – Nagyon nehezen tudjuk megoldani a mindennapokat, így hálásak vagyunk minden segítségért – mondta az egyik érintett, a két gyereket nevelő Pataki Dalma.

Teremtés

Műfűre léptek.

22 millió forintból épült meg a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola műfüves focipályája, melynek átadójáról a Promenad.hu tudósít.

„Sportiskolai képzésünknek egy nagyszerű lehetőséget teremt ez a pálya, amely az újonnan indult futballosztályunkat is támogatja. A sport egy olyan lehetőség, ami a gyerekekben nemcsak az erős testet, hanem egy olyan szellemi képességet is fejleszt, ami minden oktatási intézményben az értéket teremtő kategóriába tartozik.”

Mától nem kell a stadionba járniuk a Szent Istvános diákoknak | Promenád.hu – a vidék hírportálja

22 millió forintból épült meg az a műfüves focipálya, amit csütörtök délelőtt adtak át a Szent István Általános Iskolában. A létesítmény megkönnyíti a diákok sportoktatását, és értékes időt nyernek azzal, hogy nem kell a stadionba átjárniuk. Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola Szent István téri épületében mintegy 250 gyerek tanul.

Csempészet

Kiszebáb-romantika.

Szokatlan szerelem egy bábuval, ízletes fánk és forró tűz: elűzték a telet a Kozmutza-iskolában – írja a Vásárhely24.

„A feleséget kereső, nem túl eszes fiú története mosolyt csalt a fiatalok arcára, nagyokat kacagtak azon, ahogy a kiszebábbal szerelembe esett. A történetbe népi zenéket is csempésztek, ezzel tették még élvezetesebbé.”

Szokatlan szerelem egy bábuval, ízletes fánk és forró tűz: elűzték a telet a Kozmutzában – Vásárhely24

Rendhagyó Farsangi mulatság volt a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, EGYMI udvarán és ebédlőjében. Pajer Eszter gyógypedagógus elmondta, idén a hagyományoktól egy kicsit eltértek, hiszen nem beöltözéssel készültek, a kollégái adtak elő egy mulatságos, télűző történetet. A feleséget kereső, nem túl eszes fiú története mosolyt csalt a fiatalok arcára, nagyokat kacagtak azon, ahogy a kiszebábbal szerelembe esett.

Ragasztó

Lópici kálváriája.

Szilágyi István megint kórházba került, ugyanis súlyos sérülést szenvedett otthonában: most az ágyékcsontjából vált le egy darab – számol be róla a Lokál Online.

„Egy olyan műtétet hajtottak végre rajta, amit eddig csak keveseken. Különleges eljárás. Laparoszkópiával végezték, konkrétan visszaragasztották a másfél centis letört csontdarabot ahhoz a forgóhoz, amelyről lepattant az esés következtében. Már napok óta csak jajgatott az öreg, alig evett, mozdulni sem bírt, ekkor jött az orvos, aki, mivel tudta, hogy nem fog tudni önállóan bemenni a kórházba, mentőt hívott.”

Azonnal meg kellett műteni Lópicit | Lokál

Szilágyi Istvánt az egyik fővárosi kórház baleseti osztályán ápolják, miután ismét mentő vitte kórházba. A színész, fia állítása szerint, az egyik asztal sarkába verte be magát, rossz helyre ült, és a szerencsétlen esés következtében letört egy darab a forgójából.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest