Péntek délután az apátfalvi Dózsa György Általános Iskola alsós diákjai farsangoltak a Faluházban. Csoportos és egyéni számokkal is készültek a kis nebulók: idén is egyedi jelmezekkel versenyeztek.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Csávás Antalné köszöntötte az érdeklődőket az apátfalvi Dózsa György Általános Iskola alsós farsangján. A pedagógus kiemelte, a rendezvény bevételét – ahogy minden évben – most is a diákokra fordítják. Az összegből kirándulásokat és egyéb iskolai programokat szerveznek. A farsang végén finom süteményeket lehetett vásárolni, illetve csillámtetkót is kérhettek a gyerekek.

Elsőként a csoportos produkciókat mutatták be a diákok. Az első osztályosok egy különleges neonfénnyel tarkított műsort adtak elő – a kis struccok kék és zöld fényben villogtak. A másodikosok papagájokként léptek a színpadra, a harmadikosok Elvis Presley Jailhouse Rock című dalára készültek – meglepetésként még a szüleiket is megtáncoltatták a kicsik. A negyedik osztályosok Isztambul hangulatát varázsolták a Faluházba. A fellépő ruhákat az Apátfalvi Mívesház Manufaktúra készítette el.

Ezt követően léptek a színpadra az egyéni jelmezesek. Idén is sok különlegesség volt, hiszen valaki pattogatott kukoricának öltözött be, de Kurusa Fanni Zoé doktorrá változott egy délutánig. A 10 éves kislány tavaly nindzsa volt, amelyhez még szamurájkard és egy 3. hely is dukált.

– Az orvos ötlete onnan jött, hogy egyszer eltölt a kezem, amit műteni is kellett. Akkor kaptam egy műtős nadrágot, majd beszereztük hozzá a többi ruhát is. Régebben elgondolkoztam, hogy doktor legyek, de most nem tudom, lennék-e az – árulta el Fanni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest