A JAG volt igazgatója szerint nincs bosszú az indulása mögött, de azt elismerte, hogy leváltása jelentősen hozzájárult, hogy markánsabb ellenzéki legyen. Az is kiderült, hogy Csávás Antal a makói MSZP irodavezetője tanulni ment Hódmezővásárhelyre.

Nagy Szabolcs – Makó

Mint ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, az MSZP az országgyűlési választásokon Rója Istvánt, a JAG korábbi igazgatóját indítja a választókerületben. Őt még annak idején Botka László mutatta be Makón, és bár mostanra a szegedi polgármester, és Róján kívül az összes általa bemutatott jelölt is leváltásra került, a volt igazgató maradt. Más is változott még Rója István első bemutatása óta, az MSZP mögé odaállt a Párbeszéd, így most az MSZP-P jelöltjeként, mutatták be újra a volt igazgatót, aki DK támogatással indul, miután (önszántából vagy a pártja nyomására) Mucsi Tamás is visszavonulót fújt.

Buzás Péter a sajtótájékoztató elején elnézést kért a korai kezdés miatt (reggel 8-kor volt a tájékoztató), de mint mondta, Rója Istvánnak egész délelőtt órái vannak a gimnáziumban. A volt igazgató így az MSZP és a DK molinója mellől rögtön a tanterembe sietett diákjaihoz.

Az MSZP makói elnöke kiemelte a választókerületben reményei szerint olyan összefogás alakul ki, amelynek eredményeként a kormánypárttal szemben csak két jelölt indul majd. Mucsi Tamás is jelezte, hogy örömmel állnak ki Rója István mellett, segíteni fogják, ott lesznek a fórumain, és közös akciókat szerveznek az MSZP jelöltjével. A DK választókerületi elnöke kicsit azért belerúgott az MSZP-be, mondván jó szívvel tudják támogatni Róját, vannak azonban olyan kérdések, amiben másként látják a dolgokat.

Az összefogáshoz azonban elég, hogy mindkét párt változást akar, a szavazók pedig majd eldöntik, hogy melyik úton képzelik el a változást. Szóval a választókerületben összefogás van jelölt szinten, de a pártszavazat tekintetében azért inkább hazahúz Mucsi Tamás szíve.

 

Az MSZP-P jelöltjénél arra is rákérdeztünk, igazak-e azok a kritikák, miszerint a kirúgása miatti bosszúból vállalta el az indulást. Válaszában kiemelte, nincs benne bosszúvágy, ám azt elismerte, hogy “abban esetleg lehet valami, hogy az igazgatóváltás hozzájárult ahhoz, hogy kicsit markánsabban ellenzéki legyen”. Rója Istvántól megtudtuk, ő is a minél nagyobb összefogás híve, és úgy gondolja, annak ellenére, hogy mostanra ő maradt az egyetlen a „Botka-korszak” jelöltjei közül, megvan mögötte a szükséges párttámogatás. A kampányban minden településre szeretne eljutni, sőt a választókerület majd összes településén megfordult már, Hódmezővásárhelyen többször is.

Makó a makóiaké. És Vásárhely? – Makó Híradó

A makói városvezetést folyamatosan azzal támadják, hogy Hódmezővásárhely beleavatkozik a város életébe. Ha viszont egy makói pártképviselő átmegy kampányolni egy nyolc párt támogatásával is függetlenként induló jelölt mellett, az nem baj? Nagy Szabolcs – Makó/Hódmezővásárhely Nagyon szívesen kampányol azzal a Jobbik a városban, hogy Makó a makóiaké.

Bár ezek a látogatásokat valószínűleg inkább magánemberként tette, mivel Buzás Péter a hódmezővásárhelyi választások kapcsán azt mondta, a jelöltjük „nem folytat intenzív kampányt a városban” addig, amíg nem zárul le ott a választás. A makói MSZP vásárhelyre látogatása a kampány ideje alatt egyébként is többször szóba került, Csávás Antal azonban Buzás Péter szerint csak egyéni érdeklődése miatt volt ott, a polgármester választás Hódmezővásárhely belügye. Ő maga mindenesetre biztosan nem fog ott megjelenni, mert szerinte makói elnökként ha elmegy, annak lehet üzenete.

– Egyszerűen arról van szó, hogy van egy irodavezetőnk, aki nemrég csinálja a dolgát. Mikor hallott róla, hogy lesz egy sajtótájékoztató, akkor azt mondta, hogy hopp, én átmegyek, megnézem hogyan néz az ki. Nekem arról szólt, hogy átmegy, azt mondtam, hogy jól van – közölt részleteket Buzás Péter.

 

Csávás Antal tehát ezek szerint nem csak az aláírásgyűjtés mikéntjét ment át tanulmányozni, hanem a sajtótájékoztatók/fórumok technikáit is. Rója István bemutatásán ezek mellett számos, más pártokat érintő kérdésünket is feltettük, ezekkel kapcsolatban megkeressük a többi érintettet is, és válaszuk után külön anyagban számolunk be.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest