Tíz évig volt színésznő Szolnokon, üzemeltetett játszóházat Makón és Szegeden, most a Hagymaházban kezdett zenebölcsi foglalkozásokat tartani hetente, amire rengeteg szülő hozza el kisgyermekét.

Nagy Szabolcs – Makó

 

– Honnan jött a zenebölcsi ötlete, és itt mit szoktatok csinálni?

– Amikor a játszóházat megnyitottam, kitaláltam, hogy még legyen más foglalkozás is, kitanultam mindent a zenebölcsiről. A zene fejlesztő hatása a gyerekeknek nagyon fontos, négy hónapos kortól ajánlott ezt elkezdeni, egészen 3-4 éves korig, a fejlődésüket is nagyon segíti. Mondókázunk, énekelünk, anya ölében a gyermek, sokkal szorosabbá teszi a kapcsolatot. Közösségben vannak a gyerekek, szocializálódnak, az élő zene varázsa pedig leírhatatlan.

– Számítottál rá, hogy ekkora érdeklődés lesz rá?

– Körülbelül négy alkalom volt eddig, minden szerdán 10-től és 11-től tartjuk. Szegeden csináltam korábban ezt, és az utóbbi időben rengeteg makói járt. Ők kérték, hogy ugyan csinálj már Makón. Én azt mondtam, hogy szerintem nem lesz érdeklődés, de kérték, hogy próbáljuk meg. Folyamatosan írtak sokan, hogy legyen már, azt mondtam jó, akkor próbájuk ki. Első alkalommal majdnem 70-en voltak. Nem is gondoltam ekkora számra, de nagyon szeretik, remélem így is marad. Aki jelentkezni akar, az bármikor kereshet engem, ha nagyon sokan vannak, akkor tartok akár hármat is.

– Mennyire nyitottak a szülők ezeken a foglalkozásokon?

– Szerintem nagyon. A szülő az, aki elhozza a gyereket, fontos, hogy mindketten jól érezzék magukat. Ez nem csak egy zenebölcsi, hanem egy baba-mama klub is, a foglalkozás után sokan maradnak beszélgetni, ismerkedni, bejelöljük egymást közösségi oldalon. Azt látom, hogy boldogan jönnek el az otthoni közegből.

– Meddig szeretnéd ezt Makón folytatni, illetve vannak-e más foglalkozásra is tervek?

– A zenebölcsit addig folytatom, amíg azt érzem, hogy van rá igény, nyári szünetben kiegészítve zeneovival. Emellett színjátszó tábort is tervezek, ezt csináltam akkor is amikor játszóházam volt itt Makón, nagy volt az érdeklődés, nagyon jól sikerült. Ez egyhetes tábor, hétfőtől péntekig a végén egy előadással, amikor a szülők megnézhetik, hogy a csemetéjük mit alkotott egész héten. Játszunk, tanulunk szép magyar beszédet, beszédtechnikát, énekelünk, és egy kis színdarabot rakunk össze. Ez külön van ovisoknak, és iskolásoknak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest