Fiatalokat megszégyenítő energiával és jókedvvel vágtak neki a Napraforgó Idősek Klub tagjai a farsangi fánk sütésnek. A közös programok nem csak összehozzák a tagokat; meg is fiatalítják őket.

Kiss Dániel – Kiszombor

Kultúra, irodalom, zene – a kiszombori klubtagok minden területen megtalálják önmagukat. Ez alól a sütés-főzés sem kivétel: a tagok már koradélután nekiláttak a fánkok elkészítésének, közben pedig táncra is perdültek páran.

Szabó Istvánné Magdi 33 évig dolgozott konyhán, így nem csoda, hogy ő vette kézbe a dolgokat. Ő a tojás nélküli fánkokért felelt, de tojásos is készült. Mint elmondta, a jó fánk titka a jó kidolgozás: hólyagosra legyen dolgozva, se ne legyen túl kemény, se túl lágy, hogy az élesztőnek legyen ereje dolgozni.

„A virágot a napfény fejleszti ki, az emberi szívet a szeretet!” – áll az idézet a klub éves programtervének borítóján. Kohut Amáliával, a szociális intézmény vezetőjével lapoztuk át a jó pár oldalból álló dokumentumot.

– Én úgy gondolom, hogy szebbé, finommá az teszi ezt az egész napot, hogy mindenki szívvel-lélekkel beleteszi azt, ami neki kedves, és amivel ajándékozhatja a másikat, amivel jobbá teszi azt, hogy együtt legyünk – mondta el a klubról az intézményvezető. Hozzátette, azért vették fel a napraforgó nevet, mivel a napraforgó a Nap felé fordul, tehát mindig a napos oldalát keresik az életnek: a jó, a pozitív dolgokat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest