Makói kálvária, gyüttmönt budapestiek, kardoskúti csodalúd és Ördög Nóri kikerekedése. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Akció

Napi betevő.

Egy négygyermekes makói család kálváriáját mutatja be a Delmagyar.hu.

„Hilda úgy számol, a család összbevétele havonta 170-180 ezer forint. – Először kifizetem a tartozásainkat, aztán a rezsiszámlákat. Marad havi 40-50 ezer, ebből élünk – mondja. Alkalmanként 3-4 ezer forintból főz az egész családnak. Amikor vásárol, mindig az akciókat figyeli. Tüzelőt tavaly az önkormányzattól kaptak, de legközelebb február végén kérhetnek fát.”

Hildáék négy gyereket nevelnek, egyikük drogfüggő volt, egy másik oxigénhiánnyal született – dolgozna, de nem kap munkát

Fogytán van a tüzelőnk, nincs hűtőnk, mikrónk, szűkölködünk. Pedig úgy érezem, mindent megpróbáltam, hogy ne így legyen – mondja a makói Nagy Hilda. A négygyermekes édesanya a makói Sarkantyú utcában, Honvéd városrészben lakik egy kis parasztházban. Nagy Hildáéknál a fűtés a legnagyobb probléma.

Gyüttmönt

Hegedűs hazája.

Február 25-én Hódmezővásárhely polgármestert választ, nem parlamenti képviselőt – dörgölték oda az összellenzéki jelölt orra alá a szerda esti fórumon, melyről a Promenad.hu tudósíti.

„Az egyik jelölt nem Vásárhelyről beszél. Már mindenki itt van. A helyi szélsőbaltól a szélsőjobbig. Itt vannak a momentumosok, a ‘gyüttmönt’ budapestiek, akiknek nem is tudom, hogy mi keresnivalójuk van itt Vásárhelyen. Itt most egy helyi vezetőt szeretnénk. Egy olyan személyt, aki Almási István polgármester mellett tanult.”

Hegedűs hazájaként tekint Vásárhelyre | Promenád.hu – a vidék hírportálja

„Citromos teát és televíziókat a sürgősségi osztályra!” – többek közt ez a javaslat is elhangzott Hegedűs Zoltán szerdai lakossági fórumán. A Hódtói Olvasókörben tartott összejövetelen az elöljáró beszámolt az eddigi fejlesztésekről, illetve szót ejtett arról, hogy miként képzeli el Hódmezővásárhely jövőjét.

Vendégszeretet

Csőrös csoda.

Európa legritkább vadlibáját figyelték meg a Kardoskúti Fehér-tónál – írja a Vásárhely24.

„Utoljára 15 évvel ezelőtt, 2003-ban volt szerencséje a dél-alföldi madarászoknak a rövidcsőrű lúdhoz (Anser brachyrhynchus). Múlt pénteken nagy lilikek között lett felfedezve egy példány, amely azóta is a rezervátum vendégszeretetét és nyugalmát élvezi, a kíváncsi madarászok nagy örömére.”

Európa legritkább vadlibáját figyelték meg a Kardoskúti Fehér-tónál – Vásárhely24

A madarászok rövidcsőrű ludat láttak néhány nappal ezelőtt Kardoskútnál. Utoljára 15 évvel ezelőtt, 2003-ban volt szerencséje a dél-alföldi madarászoknak a rövidcsőrű lúdhoz (Anser brachyrhynchus). Múlt pénteken nagy lilikek között lett felfedezve egy példány, amely azóta is a rezervátum vendégszeretetét és nyugalmát élvezi, a kíváncsi madarászok nagy örömére.

Kísértés

Kerek karrier.

A családi kalandokról videóblogoló Ördög Nóra két gyönyörű gyermekkel és szerető férjjel teljesnek érzi az életét – számol be róla a Lokál Online.

„Mici nehezen jött és sokat küzdöttünk, hogy Palkóval gyermekünk lehessen. Tudom, hogy mit éltünk át, félnék még egyszer belevágni és nagyon nehezen viselném a kudarcot. Most minden kerek, nagyon jól alakult az életünk, hiszen ilyen kis korkülönbséggel két egészséges gyerekünk van, ráadásul lány és fiú, nem akarnám kisérteni a sorsot. Néha ezzel a kis családdal is komoly fejtörést okoz a feladatok összeegyeztetése, felelősséggel nem vállalnék még egy babát – mesélte Nóri.”

Ördög Nóra: Felelősséggel nem vállalnék még egy babát | Lokál

Ördög Nóra élete nem is lehetne kerekebb: két gyönyörű gyereke van, szerető férje, és karrierje csúcsán eldöntötte, hogy még többet szeretne magából megmutatni. Éppen ezért úgy érzi, hogy bár egy harmadik baba érkezése csodálatos lenne a család életében, mégis félne újra belevágni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest