Az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása vezetett két személyi sérüléses balesethez Csongrád megyében: az egyik Csanádpalotán, a másik Csongrádon történt. Mindkét biciklis könnyebben sérült.

MH – CSMRFK

Egy személyautó sofőrje 2018. február 14-én 10 óra körül egy csanádpalotai, nyolc órával később egy másik gépkocsi vezetője egy csongrádi útkereszteződésben nem adott elsőbbséget egy kerékpárosnak a jelzőtábla utasítása ellenére. Mindkét biciklis könnyebben sérült, akiknél a baleseti kockázat átlag feletti, mivel nem rendelkeznek olyan biztonságtechnikai berendezésekkel, mint az autósok.

Évek óta fő baleseti oknak az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása számít. A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az útkereszteződést járművel csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a vezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének és e tekintetben másokat a jármű sebességével ne tévesszen meg. Továbbá arra kérnek mindenkit, hogy amennyiben elsőbbsége van, akkor is győződjenek meg arról, hogy azt megadják-e.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest