A legutóbbi testületi ülésen döntött arról a makói grémium, hogy a nem lakáscélú ingatlanok bérleti díja változatlan marad. A bérlők örülnek, ugyanis egykor évről évre hatalmas bérleti díjakat kellett fizetniük a városnak. A csipkesori beruházást is várják, sokan küszködnek például a beázással.

Gajáta Fanni – Makó

A februári képviselő-testületi ülésen döntöttek arról a városatyák, hogy idén sem emelik a nem lakáscélú ingatlanok, illetve azoknak a makói székhelyű kereskedelmi, szolgáltató, üzleti, vendéglátó-ipari tevékenységet folytató vállalkozások bérleti díját az esetben, ha 2017. év végéig sem bérleti, sem közüzemi díjtartozást nem halmoztak fel számottevően.

Így a makói vállalkozók örülhetnek, ugyanis megszavazták, hogy marad a bérleti díj és azok a kedvezmények, amelyekről már a korábbi években döntés született. Gyömbérné Szabó Jolán, a Gyömbér Fitt Sport Kft. tulajdonosa is megerősítette ezt.

– Nagyon nagy segítség ez számunkra, mivel régen évente emelték a bérleti díjakat – nyilatkozta a tulajdonos. Elmondta, a mostani díjat is nehéz kigazdálkodni, hiszen hozzájuk célirányosan érkeznek a vásárlók, mivel ők az egyetlenek a városban, akik sportruházatot és eszközöket árulnak. Kérdésünkre azt is elárulta, hogy várják a Csipkesor rehabilitációját is. – Ígéretet kaptunk, hogy személyesen kilátogatnak hozzánk és felmérik, milyen igényeink vannak. Nagy szükség volna a nyílászárók cseréjére, mivel például az irodánkban nem lehet az ablakot sem becsukni. A lakók miatt mi is beázunk, ezt próbáljuk orvosolni, amennyire lehet.

Korábban egy sajtótájékoztató keretén belül Tóth-Kása Angéla ruházati bolt tulajdonos elmondta, nála is gondot okoz a beázás, illetve a nyílászárókra is ráfér a csere.

Több üzlethelyiség lehet az egykori cipőboltból – Makó Híradó

Czirbus Gábor alpolgármester, Siket Tibor műszaki csoportvezető és Tóth-Kása Angéla bérlő közös sajtótájékoztatót tartott csütörtökön délután a Csipkesor és kaszinó felújításával kapcsolatban az InfoPontban. Gajáta Fanni – Makó Tavaly év végén sikeresen bírálták el azt a pályázatot, amelyből a Csipkesor épülete megújulhat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest