Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Hangfalakban csempészte a kábítószert – videóval

Tavaly nyáron mintegy 24 kiló marihuánát próbált Magyarországra csempészni hangfalakban az a férfi, aki ellen most emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség.

MH-kék hírek
A vádirat szerint a bolgár férfi tavaly. június 13-án hajnalban indult el Bulgáriából a saját gépkocsijával azért, hogy Ausztriába utazzon. A bolgár-szerb határ átlépését követően egy tanyában ismeretlen személyek a gépkocsi csomagtartójába és hátsó ülésére 5 nagyméretű hangfalat pakoltak be, amelyekben mindösszesen 50 műanyag csomagban marihuánát, valamint marihuána olajat rejtettek el. A vádlott aznap délután 5 órakor jelentkezett belépésre Szerbia területéről Magyarország területére Röszke határátkelőhelyen, amikor is a vámellenőrzés során tételes vizsgálatot rendeltek el és megtalálták, majd lefoglalták a vádlott által becsempészni szándékozott kábítószert.

A vádlott által birtokolt mintegy 24 kg kábítószer tiszta hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.
A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.