Sosem fogja kitalálni, hogy az ezzel kapcsolatos hirdetményre hol is bukkantunk. Egyébként, ha senki se fellebbez, március 3-a után már nem is teheti. A rendelő és a gyógyszertár épületei – a becslések szerint – 280-300 millióba kerülnek, s a régiek helyén építi fel azokat saját forrásból a makói önkormányzat. A képen a rendelő tavaly bemutatott látványterve.

Korom András – Makó

Újabb jelentős fejezetéhez érkezett a Kálvin utcai rendelő sorsa, miután január 29-én a vásárhelyi járási hivatal mint elsőfokú építésügyi hatóság kiadta az építési engedélyt a rendelő új épületére. Ez abból a hirdetményből derült ki, melyet a járási hivatal hirdetőtáblájára, illetve honlapjára tettek ki.

A Kálvin utcai rendelő sorsáról már egész regényt írtunk, attól kezdve, hogy a Buzás Péter vezette város szinte semmit sem tett az állagmegóvásáért, folytatva, hogy a jelenlegi önkormányzat először fel akarta újítani az épületet, majd amikor kiderült, hogy menthetetlen állapotban van, ráadásul süllyed is, a Vízmű Tinódi utcai székházát akarta átalakítani rendelőnek, egészen addig, hogy Farkas Éva Erzsébet egy lakossági fórumon bejelentette, a régi épületet teljesen lebontják, s a helyébe egy újat építenek. A tavaly év végén a Kálvin Téri Református Általános Iskolában tartott fórumon a polgármester azt mondta, hogy az új 766 négyzetméter alapterületű rendelő 280-300 millió forintba kerül, és teljes egészében városi forrásból épül meg.

Az építési engedélyben az szerepel, hogy a Kálvin utcai rendelő 1-es számú főépületében felnőtt háziorvosi, illetve fogorvosi rendelő kap helyet, a 2-es számú főépületben a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat működik majd, illetve a rendelő mellé épül az új gyógyszertár is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest