Hírek Térség

Lele Ágnes Zsófia a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság új elnökhelyettese

Lele Ágnes Zsófiát nevezte ki mától 6 évre a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnökhelyettesévé Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke. Az elnökhelyettesi megbízás, 2024. február 14-ig szól.

MH-közérdekű

Lele Ágnes Zsófia a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2004-ben szerzett jogi diplomát. 2004. szeptember 1. napjától a Szegedi Városi Bíróságon bírósági fogalmazóként, majd a jogi szakvizsga megszerzését követően 2008. június hónaptól szintén a Szegedi Városi Bíróságon először szabálysértési ügyekkel, majd végrehajtási és peren kívüli ügyekkel, végül a Szegedi Törvényszéken civil szervezetek ügyeivel foglalkozó bírósági titkárként teljesített szolgálatot.

2012-ben a Szegedi Tudományegyetemen francia jogi és szakfordító szakjogász végzettséget szerzett. 2013. július 1-től közigazgatási és munkaügyi ügyszakos bírói kinevezést nyert a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra.

Ítélkezési tevékenysége mellett 2014 novemberétől 2017 augusztusáig munkaügyi ügyszakos európai jogi szaktanácsadó volt, több magyar és idegen nyelvű cikk szerzője.