Lele Ágnes Zsófiát nevezte ki mától 6 évre a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnökhelyettesévé Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke. Az elnökhelyettesi megbízás, 2024. február 14-ig szól.

MH-közérdekű

Lele Ágnes Zsófia a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2004-ben szerzett jogi diplomát. 2004. szeptember 1. napjától a Szegedi Városi Bíróságon bírósági fogalmazóként, majd a jogi szakvizsga megszerzését követően 2008. június hónaptól szintén a Szegedi Városi Bíróságon először szabálysértési ügyekkel, majd végrehajtási és peren kívüli ügyekkel, végül a Szegedi Törvényszéken civil szervezetek ügyeivel foglalkozó bírósági titkárként teljesített szolgálatot.

2012-ben a Szegedi Tudományegyetemen francia jogi és szakfordító szakjogász végzettséget szerzett. 2013. július 1-től közigazgatási és munkaügyi ügyszakos bírói kinevezést nyert a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra.

Ítélkezési tevékenysége mellett 2014 novemberétől 2017 augusztusáig munkaügyi ügyszakos európai jogi szaktanácsadó volt, több magyar és idegen nyelvű cikk szerzője.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest