Kiemelt hírek Színes

90 éves lett az egykori makói tűzoltótanuló

1952. május 7-én kezdte meg Makón tanulmányait a tűzoltó újoncképzőben, nem régiben pedig 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Nagy Zsigmond nyugalmazott tűzoltó zászlóst, mint Hajdú-Bihar megye legidősebb tűzoltóját.

MH – színes

Mávag, Csepel gépjárműfecskendővel és TÜ1-es autóval is volt még dolga Zsiga bácsinak, ezt pedig nem sokan mondhatják el magukról. Ráadásul pályafutása elején még lovaskocsi fecskendővel is ment egy-egy tűzesethez.

Fotók: Varga Lajos tű. őrnagy-Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Makói tanulmányai után a debreceni tűzoltóalosztály vonulós tűzoltója lett, majd egy hónapra rá már gépjárművezetőként szolgált a hajdúnánási tűzoltóalosztályon. Az 1983-ban nyugállományba vonult tűzoltót lelkiismeretesség és pontosság jellemezte, amelyet az akkori elöljárói is nagyra becsültek – árulkodik erről a mára már megsárgult személyi anyaga is.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, tűzoltósági főtanácsos, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ajándékot adományozott Nagy Zsigmondnak 90. születésnapja alkalmából. Az ajándéktárgyat Szabó Norbert tűzoltó alezredes, a Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adta át. Az ünnepségre Hajdúnánáson került sor, ahol aktív és nyugalmazott tűzoltók is köszöntötték Zsiga bácsit.

 

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság