Hírek Kiemelt hírek Makó

Van miből fedezni Makón a támogatásokat

Kiadvány készül az elmúlt évek beruházásairól és intézkedéseiről, 1,9 milliárd forint jut a makói iskolákra, a szociális támogatások növelését pedig az teszi lehetővé, hogy nem kell önerővel kipótolni a pályázatokat. Többek között ezek voltak Kovács Sándor fórumának fő témái.

Nagy Szabolcs – Makó

Jövő hét végére a postaládákba kerülhet az a 24 oldalas kiadvány, amelyben a városvezetés összefoglalja az elmúlt évek beruházásait és azokat az intézkedéseket, támogatásokat, amelyeket az itt élők boldogulásáért indítottak, tájékoztatta a résztvevőket Makó polgármestere. Ebből minden lakos pontosan megtudhatja majd milyen irányba, és jelenleg hol tart a város fejlődése.

Farkas Éva Erzsébet ezen a fórumon is beszámolt a fejlesztések haladásáról, kiemelve, hogy a Makovecz hagyaték fejlesztésére összesen 13,2 milliárdot kapott a kormánytól a város. Kovács Sándor, a körzet képviselője az elnyert pályázatok és támogatások kapcsán azt hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy ezek jó része Lázár Jánosnak, a térség országgyűlési képviselőjének köszönhetően száz százalékos támogatás, így nem kell hozzátenni a város kasszájából.

Ezt az összeget viszont így másra tudják fordítani, így lehet például az idősek számára 10 ezer forintos Erzsébet utalványt adni, vagy éppen a járdaprogram összegét is emelni, amire így idén 60 millió forinttal költhetnek többet, mint tavaly. Igaz, Kovács Sándor azt is hozzátette, hogy szinte nincs az a pénz, amit a járdákra ne lehetne elkölteni, de egyszerre nem lehet mindent megoldani.

Az Almási iskolában tartott fórumon részt vett a tankerület vezetője is, aki elmondta, ebben az évben összesen 1,9 milliárd forintból fejlesztik a makói iskolákat, a legnagyobb összeg, 1,4 milliárd forint éppen a fórumnak helyet adó iskolába érkezik, az Almás ugyanis egy teljesen új szárnyat kap, benne 16 teremmel. Balázs József egy lakossági panasz kapcsán is megígérte, hogy azonnal intézkedni fognak, Fári Sándorné ugyanis azt vetette fel, hogy a gyerekek nagyon sokszor átrúgják hozzá a labdát, mivel közvetlenül az iskola szomszédságában lakik.

A közösségi oldalakon írt kommentek is szóba kerültek a fórumon, Pomikula Lászlóné például azon háborodott fel, hogy szerinte rengetegszer ok nélkül szidják a városvezetést, miközben még a legelfogultabbak is láthatják, hogy van fejlődés a városban.

navigate_before
navigate_next