Február 20-án, kedden, három csoportban lesznek bemutató Ringató foglalkozások a makói Grand Hotel Glorius konferencia termében. A művészeti, nevelési programra szeretettel várják a családokat közös éneklésre és játékra.

Szabó Anita – Makó

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! mottóval, várandós mamákat, apukákat, anyukákat, nagyszülőket és három éves korig várnak gyerekeket közös családi programra a Grand Hotel Gloriusba. A makói négycsillagos szálloda konferencia termében február 20-án, kedden, három csoportban indulnak a Ringató foglalkozások.

– Akkora volt az érdeklődés, hogy délelőtt 10, 11 órakor és délben is lesz egy-egy csoport. A félórás programot Benyó-Korcsmáros Réka, szegedi szakember tartja majd – tudtuk meg Farkas Diána sales managertől, aki gyakorló anyukaként maga is megtapasztalta, mennyire fontos a gyerekek számára a közös éneklés, a mondókázás.

A Ringató a kisgyermekkor zenei nevelésének eredményes módszere, melyet Gállné Gróh Ilona zenepedagógus dolgozott ki.

– Már az újszülöttek fejlődése szempontjából is lényeges, hogy együtt játszanak, énekeljenek a szülők és ölbe vegyék a kicsit. Bebizonyították, hogy a zenei képességek fejlesztése hat az érzelmi intelligenciára, az értelmi képességek fejlődésére, a beszéd- és a mozgásfejlődésre is – érvelt a foglalkozások mellett a Glorius értékesítési vezetője. Hangsúlyozta, hogy a kezdeményezésbe kapcsolódóknak nincs szükségük semmilyen előképzettségre vagy eszközre, elsősorban ölbeli játékok, hintáztatók, sétáltatók képezik a törzsanyagot és a lényeg az együtt töltött idő és tevékenység örömén van. Ehhez igényes, a kodályi gondolat alapján összeválogatott zenei hátteret biztosítanak, ami általában élő énekszó és rövid hangszerjáték. Közben nem várnak el a gyerekektől kitartó figyelmet és egy helyben ülést sem, a cél kicsik fogékonnyá tétele az értékes dallamok és művészetek iránt. Az oldott légkörben megismert énekek, mondókák könnyen elsajátíthatók és otthon is alkalmazhatók megnyugtatásra vagy az érdeklődés felkeltésére.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a bejegyzett védjegyű Ringató bemutató foglalkozására. Itt lesz egyeztetés a további alkalmak időpontjáról, hogy a Makón szervezett többi kismamás-babás programmal semmiképpen ne legyen ütközés. További információk személyesen a szállodában, e-mailben a sales@glorius.hu címen kaphatók, illetve Benyó-Korcsmáros Rékától szerezhetők: rekuci7@gmail.com, 30/604 5992. A családi jegy ára 1000,- Ft.

A foglalkozásoknak helyet biztosító Grand Hotel Glorius a babakocsival érkezőknek akadálymentes bejutást biztosít a parkoló felől, továbbá a programot követően kedvezményes menüt is kínál a résztvevőknek.

Borítóképünk forrása: ringato.hu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest