Kezdenek látszani a Makovecz stílus elemei az új könyvtáron, amelynek befejeződtek a falazási munkálatai. A Deák Ferenc utcán is kezdődik a térkövezés.

Nagy Szabolcs – Makó

– Február 15 – e a határidő a falazási munkálatok elkészülésére, ehhez mérten a műszaki ellenőr 98 százalékos készenlétet jelölt – tudtuk meg a polgármestertől.

A Makovecz örökség ápolására, gondozására és továbbfejlesztésére a kormánytól kapott, összesen 13,2 milliárd forint támogatás Farkas Éva Erzsébet szerint az egyik legfőbb állomása az új könyvtár építése, amelyre mostantól a látványos tetőszerkezeti elemeket helyezik majd fel. A térrehabilitációval együtt a munkálatok befejezése 2019 első negyedévére várható, tájékoztatott a polgármester.

– Ez a könyvtár egy új, élményközpontú szolgáltatást tud majd nyújtani nem csak a Makóiaknak, hanem a térségben élőknek is. Az építésével párhuzamosan kezdődtek meg a Deák Ferenc utcán is a munkálatok, itt az ivóvíz, szennyvíz, távhő kiváltása megtörtént, jelenleg az elektromos hálózat kiváltása zajlik – mondta el Farkas Éva Erzsébet.

A polgármester hozzátette: a kivitelezőtől azt kérték, a járdák, bejárók térkövezése kapcsán mindenki személyesen, írásban és szóban is tájékoztassanak a munkáról.

Az új könyvtárban több mint kétszer annyi hely áll majd rendelkezésre, mint a régiben, a körzet képviselője szerint ez is nagy előrelépést jelent.

– Ez az épület több lesz, mint egy könyvtár, számos más programra is használni lehet az idősebb és fiatalabb korosztálynak egyaránt. Sűrűn találkozom a környéken élőkkel, a kisebb problémák említése mellett pozitívan értékelik a beruházásokat, látják, hogy jó dolog, ha Makó kiemelkedik a környező települések közül, ezt pont Makovecz Imre biztosítja nekünk – mondta el Toldi János.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest