Csanádpalotai csaló, szerelmi játék, Soros-ügynök pesti gyerekek és léhűtő bevándorlók. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Ügynök

Pesti gyerekek.

Lázár Jánosnál betelt a pohár: megengedhetetlennek nevezte, hogy ne a hódmezővásárhelyiek döntsenek városuk jövőjéről – Hegedűs Zoltán forró hangulatú választási fórumáról a Promenad.hu tudósít.

„Megjegyezte, hogy felmerült a gyanú azzal kapcsolatban, hogy Soros György civil szervezeteihez tartozó aktivisták támogatják az egyik jelöltet, amivel foglalkozni fognak a következő napokban és hetekben. ‘Megengedhetetlen, hogy Pestről olyan gyerekek mondják meg, hogy ki legyen a polgármester, akik Soros György fizetett ügynökei. Nem szeretném, ha a város életét nem a hódmezővásárhelyiek döntenék el. Ez egy nagyon fontos kérdés lesz a következő hónapban” – fogalmazott Lázár János.”

Lázár: a város jövője Hegedűs kezében biztonságban van | Promenád.hu – a vidék hírportálja

A Szakgimnázium egyik tantermében tartott választási fórumon Hegedűs Zoltán a FIDESZ-KDNP polgármester jelöltje ismertette a résztvevőkkel a programját, valamint a Belvárost érintő változásokat. Az eseményen beszédet mondott Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Havasi Katalin, a FIDESZ helyi szervezetének elnöke, Bálint Gabriella, a KDNP helyi szervezetének elnöke, Vágó János, önkormányzati képviselő valamint Cseri Tamás önkormányzati képviselő is.

Döbbenet

Csanádpalotai csaló.

Lebukott, így bukja a pénzt: olyan beavatkozások után is vett fel finanszírozást a korábbi csanádpalotai fogorvos, amelyeket a valóságban nem végzett el – tárja fel a Delmagyar.hu.

„Bisztrán Györgyné egy hivatalos levél miatt megnyitotta az interneten az elektronikus ügyfélkapuját, és lánya tanácsára megnézte az orvosi beavatkozások rá vonatkozó listáját. Döbbenetére azt olvashatta, hogy 2016. április 13-án fogorvosi ellátásban részesült, pedig ilyenre nem emlékezett. Elment a rendelőbe, ahol megtudta: a papírok szerint olyan fogát gyógyította a doktornő, amelynek a helyén 23 éve egy pótlás van. Tehát azt nem kezelhette. Bisztrán Györgyné kérdezte a fogorvost, miért tett ilyet, de nem kapott választ.”

Visszaveszik a pénzt a csanádpalotai fogorvostól, amit el nem végzett beavatkozásokért vett fel

„A … főosztályunk által folytatott vizsgálat alátámasztotta az Ön bejelentését, ezért intézkedtünk az érintett szolgáltatónál a jelentett beavatkozások finanszírozásának visszavonásáról” – olvasható az e-mailben, amelyet a csanádpalotai Bisztrán Györgyné kapott a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Ellátási és Koordinációs Főosztályától pénteken. Bisztrán Györgyné az ügyfélkapu adatai alapján tudta meg, hogy fogorvosi ellátásban részesült.

Ámor

Szerelmi játék.

Izgi Valentin-napi meglepetés a Vásárhely24-en: játékos formában jeleníti meg Shakespeare klasszikusának több jelenetét a Szegedi Szabadtéri Játékok.

„Hogyan esne meg Shakespeare örök érvényű szerelmi története ma, közösségi médiával átitatott napjainkban? A Szegedi Szabadtéri stábja eljátszott ezzel a gondolattal, és átültették a híres jeleneteket Facebookra, Instagramra, Snapchatre és egyéb népszerű social felületekre. Az ötletből pedig született egy rövid videó, amely teaser trailerként szolgál az idei Dóm téri nyár Rómeó és Júlia előadásához.”

Shakespeare kicsit másképp: Rómeó és Júlia lájkolják egymást (Videó) – Vásárhely24

Játékos formában jelenik meg Shakespeare klasszikusának több jelenete is a Szegedi Szabadtéri teaser videójában. Hogyan esne meg Shakespeare örökérvényű szerelmi története ma, közösségi médiával átitatott napjainkban? A Szegedi Szabadtéri stábja eljátszott ezzel a gondolattal, és átültették a híres jeleneteket Facebookra, Instagramra, Snapchatre és egyéb népszerű social felületekre.

Ráta

Az integráció csődje.

Nem dolgoznak a bevándorlók, a migrációs krízis látványos negatív következményekkel járt Németországban – állítja a Migrációkutató Intézet friss elemzésére hivatkozva az Origo.hu.

„A rendelkezésre álló adatok alapján minden előzetes várakozástól elmarad a Németországba érkezettek munkaerő-piaci integrációja: 2017 tavaszán a menekültstátuszban részesítettek foglalkoztatási rátája csupán 18 százalék volt, miközben a munkanélküliség körükben meghaladta az 50 százalékot. A sikertelen gazdasági integrációt egyértelműen a megfelelő képzettség, szakmai tapasztalat és nyelvtudás hiánya magyarázza: egyes felmérések szerint a németországi menedékkérők harmada legfeljebb alapfokú oktatásban részesült korábban.”

Jól láthatóak az integráció kudarcai Németországban

A Migrációkutató Intézet legújabb elemzésében megvizsgálta a németországi migrációs helyzetet a legfrissebb statisztikai adatok tükrében, áttekintve a legfontosabb munkaerőpiaci, gazdasági és közbiztonsági vonatkozásokat. Az elsőszámú európai célországnak tekinthető Németországba 2015-ben és 2016-ban több mint 1,2 millióan érkeztek, mely nyomán a bevándorló hátterű népesség 18,6 millióra nőtt 2016-ban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest