Az óvodás és iskolás gyermekek segítése, szociális jólétének és életminőségének javítása a cél. Összesen nyolc köznevelési intézményt foglal magába a projekt, köztük a Makói Óvodát és a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolát.

Kiss Dániel – Makó

A felhívásra az egyesített népjóléti intézmények jelentkezhettek. A projekt nem csak Makóra, hanem a makói járásra is kiterjed: három környező településről két-két intézményt vontak be. A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény választása Apátfalva, Kiszombor és Magyarcsanád intézményeire esett. Makó városában a Makói Óvoda lett kiválasztva: az Erdélyi püspök utcai, a Kálvin és a Kassai utcai tagintézmény is be lett vonva a programba. Ehhez csatlakozott még a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola.

A közel 40 millió forintból programokat, foglalkozásokat szerveznek: rendvédelmi, családi és kézműves napot, illetve ópusztaszeri kirándulást is, továbbá olyan szakemberekkel dolgoznak együtt, akik segítik a gyermekeket, beleértve a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, BTM és SNI kategóriával rendelkezőeket is. A projektben összesen 1500 gyermek vesz részt, intézményenként két pedagógusnak továbbképzést is tartanak. Drogprevenciós kiállítást is tartottak, ahol olyan intézmények diákjai is részt vettek, akik nem voltak tagjai a projektnek.

Tóthné Balázs Andrea, Makói Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője elmondta, hogy a Család- és Gyermekjóléti Központok kötelező feladata lesz szeptembertől az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység, ami az intézményeknek fog adni egy nagy támogatást. A projektnek az is a célja, hogy ki tudjanak dolgozni egy olyan szakmai módszertani útmutatást, aminek alapján ez a kötelező feladatellátás meg tud majd valósulni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest