Lázármentes látszatprogram, bélcsavarodás, gyűlöletprofesszor és facebookos álhírek. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Tét

Lázár intése.

A Promenad.hu tudósít Hegedűs Zoltán Fidesz-KDNP-s hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt hétfő esti fórumáról, ahol a térség parlamenti képviselője újabb sallert osztott ki a látszatprogrammal „büszkélkedő” Márki-Zay Péternek.

„Lázár János tájékoztatott: a polgármesternek az a dolga, hogy a jelenleginél is jobb hely legyen Hódmezővásárhely. A választás tétje, hogy nyertes, vagy vesztes lesz-e Vásárhely. Van, akinek az a programja, hogyan legyen Hódmezővásárhely ‘Lázármentes’ hely, de nem derül ki belőle az, hogy lesz több munkahely, hogy lesz aszfaltozott a Rárósi út.”

A teljes cikk ide kattintva olvasható el.

Bélcsavarodás

Emészthető magyarázat.

Kitart szimbolikus szobra mellett Csongrád városa – számol be a „bélcsavarodás” néven emlegetett alkotás különös kálváriájáról a Delmagyar.hu.

„Állítólag annak idején nem tetszett a helyeiknek, a város részben ezért is igyekezett emészthető magyarázattal szolgálni, miszerint a három cső a munkásság, a parasztság és az értelmiség összefogását jelképezi. Akármit is jelent, úgy tapasztaltuk: a csongrádiak ha nem is a szépsége, de a különlegessége miatt ma már a Bökény szerves részének tartják, ragaszkodnak hozzá.”

Lefestenék a bökényiek a csőszobrot

Ebben a városban születtem, nagyon sokáig Szegeden éltem, de tíz éve visszajöttem Csongrádra. Személy szerint nekem is kedves ez a szobor – mutatott a Bökény városrészben lévő alkotásra Kovács Klára. – Most, hogy megszépült a környezete, tényleg ráférne egy festés. Szerintem a lakótelepen élők ragaszkodnak hozzá annyira, hogy benne lennének egy kis társadalmi munkában – fejtette ki.

Rombolás

A gyűlölet professzora.

A Vásárhely24 izgalmas elemzést közöl az ellenzék erőszakos negatív kampányának hátteréről.

„Ron Werber színre lépésével a kampány eldurvulására lehet számítani, hiszen a werberi filozófia alapja nem az építés, hanem a rombolás ereje. Ő nem a pozitív kampányban, az értékek megjelenítésében, hanem a negatív kampányban, az ellenfelek agresszív támadásában hisz.”

Gyűlöletprofesszor a kampányban: Ismét színre lépett a negatív hírek apostola – Vásárhely24

Durva kampányra számíthatunk, mert a werberi filozófia alapja nem az építés, hanem a rombolás ereje. Amíg a Jobbik mögött Simicska Lajos jelent meg, és azóta is mutatja a párt számára az irányt, addig a szocialisták a korábbi tanácsadójukat, Ron Werbert újra cserélték.

Család

Zuckerberg biztonsága.

A 24.hu a Facebook európai igazgatójával, Nicola Mendelsohnnal az álhírek, a kamuprofilok és a gyűlöletbeszéd elleni küzdelemről is beszélget.

„Az első mindig a család lesz az ember hírfolyamában, hiszen nyilvánvalóan a hozzátartozók, akik igazán érdekelnek mindenkit. Aztán jönnek a csoportok, mert ezek is sokat jelenthetnek, hiszen ezért csatlakoztak hozzá és vállalnak benne aktív szerepet. Végül pedig jönnek az oldalak, hiszen ezeken keresztül értesülnek a felhasználók az őket érdeklő hírekről.”

Mark Zuckerbergnek első a biztonság – a Facebook európai igazgatójával beszélgettünk

Nicola Mendelsohn a Facebook európai igazgatója, néhány napja a hírek róla szólnak, de nem azért mert valami nincs rendjén a közösségi oldal háza táján, nem is a csoportokról szóló bejelentése miatt, hanem mert egy interjúban elmondta, hogy gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak nála 2016-ban, a Non-Hodgin limfóma egy típusát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest