Térségünk országgyűlési képviselője is ott szerepel az amerikai milliárdos, Soros György lejáratási, azaz kilövési listáján – állítja a DC Leaks által kiszivárogtatott titkos dokumentumok alapján a Pesti Srácok internetes portál. Fotók: PestiSrácok.hu

MH – PestiSrácok

Orbán Viktor miniszterelnök és Hollik István KDNP-s parlamenti képviselő mellett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, térségünk országgyűlési képviselője is ott szerepel az amerikai milliárdos, Soros György lejáratási, más néven kilövési listáján – ezt írja egy kétezer ötszáz-oldalas, a DC Leaks által kiszivárogtatott titkos dokumentumra hivatkozva a PestiSrácok.hu. Lázár János a cikk szerint azért kerülhetett Soros György célkeresztjébe, mert „támadást indított” a Soroshoz köthető, a migráció szervezésében tevékenyen részt vállaló úgynevezett NGO-k ellen.

A PestiSrácok.hu szerint Soros György szerverét feltörve szerezték meg hackerek azokat a dokumentumokat, melyek „a legvadabb elképzeléseket is felülmúlják a milliárdos tőzsdespekuláns tevékenységéről”. Többek között bizonyítják, hogy vezető jobboldali magyar politikusok, köztük Lázár János sok bosszúságot okoznak a Soros-szervezeteknek, ezért az ő lejáratásuk is kulcskérdés.

A cikk úgy fogalmaz, a „kormánynak azzal sikerült kiverni a biztosítékot náluk, hogy nyilvánosságra akarták hozni a finanszírozásukat és „külföldi érdekcsoportok által fizetett aktivistákként” emlegették a Soros-szervezeteket, akik ezt zaklatásnak vették és erről, valamint a Soros elleni politikai és médiatámadásokról több tízoldalas jelentésekben panaszkodtak „George bácsinak”. A DC Leaks által kiszivárogtatott dokumentumok között – tér ki rá a PestiSrácok.hu írása – több száz jelentést található a migrációról. Ezekben nem csupán azt írják le Sorosnak, hogy mikor, hol, mennyi migránst sikerült Európába juttatni, hanem arról is értekeznek, hogyan kell ezt a nemzetközi sajtónak „tálalni”.

Így aztán a PestiSrácok.hu szerint egyértelmű, „hogy a Soros-szervezetek számára az európai menekültügyi válság ‘normális”, és a krízis új lehetőségeket jelent számukra, hogy globális szinten befolyásolni tudják ebben is a migrációs politikát”.

A portál egyébként beszámol róla, hogy a DC Leaks-az akta egyebek közt különböző munkaterveket, stratégiákat, elemzéseket, valamint európai választásokról és a migrációról szóló jelentések tartalmaz, de van közte néhány fizetési bizonylat is. A szövegben számos utalás van magyar politikai szereplőkre – állítja a PS, magyarázatként hozzáfűzve: a kvótareferendum például „óriási riadalmat keltett a Soros-szervezetekben”, minek okán egy „stratégiát sürgettek kidolgozni arra vonatkozóan, hogy a magyar miniszterelnök elhallgasson a témában”.

A Magyarországról szóló passzusokban néhány sajtószemlét is találtak. Ezekben többnyire „a Fidesz lejáratására irányuló cikkeket és elemzéseket” összegzik. A PestiSrácok írásából kiderül továbbá, a kiszivárogtatók találtak egy szerződést is, mely a Soros-szervezetek európai médiabefolyását bizonyítja, de a szöveg szerint nemcsak a médiában, de az Európai Parlamentben is igyekeztek partnereket találni: kapcsolatokat kerestek olyan képviselőkkel, akik támogatják a nyílt társadalom munkáját.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest