Erősen felhős reggelre ébredhettünk, amely napközben 6 fokot vonz magával – az időjósok szerint. Az Ellákat és a Lindákat köszönthetjük ma.

MH – összeállítás

A mai napon ülések a kiszombori grémium: többek között az idei költségvetésről és rendelettervezetről is döntenek. Ahogy már korábban mi is beszámoltuk, hitelfelvételről is szavaz a testület.

Tegnap kezdődött meg a Házasság hete programsorozat, és ahogy már lenni szokott, Makó is csatlakozott a kezdeményezéshez. Bíró László tábori püspök kiemelte, a házasságon alapuló család az életet jelenti. Véget ért a hat hónapos Hagyma-ma mintaprojekt, amelynek során új tapasztalatokat és tudást szerezhetett 57 diák.

A múzeum nem csak a múltat, a jövőt is mutatja – Makó Híradó

Véget ért a hat hónapos Hagyma-ma mintaprojekt, aminek során új tapasztalatokat és tudást szerezhettek a diákok. A mai napon a három csoport közül a kertészek tartották meg zárónapjukat a múzeumban. Kiss Dániel – Makó Hagymatermesztés, népi építészet és textilek – ebben a három kategóriában vehettek részt a diákok az elmúlt fél évben.

Ma nem csak az Ellák és a Lindák ünneplik a névnapjukat, ugyanis a Benignusz, az Elli, a Füzike, a Jótáma, a Maura és Relinda nevű ismerősünket is köszönthetjük. Ezen a napon emlékezünk meg arra, hogy Budapest ostromának vége lett, de világnap nélkül sem maradunk: 2012 óta ez a rádiók napja, ugyanis az ENSZ 1946-ban ezen a napon hozott határozatot saját frekvenciájának létrehozásáról. Ez alkalomból hallgassuk meg az LGT jól ismert számát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest