Kádár József települési képviselő lakossági fórumot tartott kedd délután a Szikszai György Református Általános Iskolában Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen. Mint kiderült, Újvárosban is lesznek újabb járdafelújítások, illetve a tervek szerint az Újvárosi Nyugdíjas Klub az egykori bölcsődébe költözhet.

Gajáta Fanni – Makó

Folytatódnak a lakossági fórumok sorozata, kedd délután Kádár József körzetében várták a lakókat kérdéseikkel, javaslataikkal. Elsőként Farkas Éva Erzsébet polgármester foglalta össze a közeljövőben megvalósuló beruházásokat, így többek között szót ejtette a Hagymatikum bővítéséről, a könyvtár újjáépítéséről és a Csipkesor megújulásáról. Mint elmondta, az elmúlt években több mint 80 milliárd forintnyi összegű támogatás érkezett a városba Lázár Jánosnak, a térség országgyűlési képviselőnek, Miniszterelnökséget vezető miniszternek köszönhetően.

Az újvárosi kézilabdacsarnokról is beszámolt a város első embere. Mint kiderült, a sportkomplexum állami tulajdonú lesz és 100 százalékban a Magyar Kézilabda Szövetség állja. 175 fős lelátót telepítenek, illetve igény szerint konditermet is alakítanak ki az épületben. A beruházás miatt azt a közösségi házat is le kell bontani, amelyben az Újvárosi Nyugdíjas Klub is helyet kap. A tervek szerint a Justh Gyula utca 32. szám alá költözhet a klub. Idáig azzal az igénnyel fordultak a város vezetéséhez, hogy szeretnének egy nagyobb rendezvénytermet, illetve egy kisebb klubszobát.

Kádár József is ismertette, mi történt a városrészben: 12 szociális bérlakás újult meg és járdákat is felújítottak. Idén a Váradi utcába szeretne gyalogos utat építeni. Emellett folyamatosan bővítik az újvárosi parkolók számát is. A Makó-rákosi közösségi ház 15 millió forintból hozzák rendbe.

Kotormán István lelkész-igazgató szólalt fel először: mint ahogy már többször is jelezte, a Nagycsillag és a Justh Gyula utca kereszteződéséhez gyalogátkelőhelyet szeretne kérni, hogy a gyerekek biztonságosabban tudjanak átkelni egyik helyről a másikra. Továbbá javasolta, hogy az árkok befedésével plusz parkolókat alakítsanak ki. A polgármester az előbbire azt válaszolta, hogy az engedélyt megkérvényezték, az utóbbinál megerősítette, hogy pályázati kötelesség is a parkolók kialakítása.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest