Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makó lángölő legendája, pitvarosi pörgés és kábító kólamérgezés. Hétindító koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Megoldás

Pörgés Pitvaroson.

Radó Tibor polgármester a Delmagyar.hu-nak számolt be a település fejlesztési terveiről: egészségcentrum épül, és az iskolában is komoly beruházások indulnak, és itt még nincs is vége!

„Az óvodában most is munka zajlik, de ez nem zavarja a gyermekintézmény mindennapjait. Teljesen megújul az ovi. Az épület egy része egykor lakás volt. Ott külön bejárattal is rendelkező tornaszobát alakítottak ki. A teljes épület hőszigetelést, új nyílászárókat kap, és akadálymentes lesz. A fűtést is korszerűsítik, és az intézmény szennyvízkezelését is megoldották.”

Pitvaroson idén új egészségcentrumot építenek

Több olyan pályázatunk is van, amelyre tavaly nyertünk forrást, a beruházást viszont idén valósítjuk meg – mondta Radó Tibor polgármester, akit az elmúlt évi eredményekről és az idei tervekről kérdeztünk. – Az elmúlt év egyik legfontosabb beruházása a napközi konyha felújítása volt. Új főzőberendezéseket is beszereztünk.

Lelkiismeret

Lángölő legenda.

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Hajdú-Bihar legidősebb tűzoltója: Nagy Zsigmond 1952-ben kezdte el Makón a tűzoltó újoncképző iskolában tanulmányait – tudósít a Dehir.hu.

„Nem sokan mondhatják el magukról, hogy Zsiga bácsihoz hasonlóan vonultak Mávag, Csepel gépjárműfecskendővel és TÜ1-es autóval is. Sőt pályafutása elején még lovas kocsifecskendővel vonult egy-egy tűzesethez. (…) A mára már megsárgult személyi anyagából is kiderül, hogy Zsiga bácsi munkáját a lelkiismeretesség és pontosság jellemezte, amelyet akkori elöljárói is nagyra becsültek.”

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Hajdú-Bihar legidősebb tűzoltója

Hajdúnánás – Nagy Zsigmond 1952-ben kezdte el Makón a tűzoltó újoncképző iskolában tanulmányait Több mint harminc évig szolgált.

Felelősség

Vidéki aranyember.

A hódmezővásárhelyi Szabó Lajos lett idén a növénytermesztési kategóriában az Év Agrárembere, a nagyszerű sikert a Promenad.hu méltatja.

„A vidék sorsa mindig is közös ügyünk, társadalmi feladat marad, ezért lényeges, hogy a szakembereken túl mindenki felelősséget vállaljon érte és részt vállaljon belőle. Az Év Agrárembere kitüntető díj pontosan ezt a célkitűzést szolgálja – hangsúlyozta Fazekas Sándor. – Sokan vannak, akik széles tudásukkal, egyedülálló ötleteikkel, tehetségükkel gazdagítják a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság fejlődését. Ezért is fontos ez a díj, hogy munkájukat ne csak elismerjük, hanem a széles közvéleménnyel meg is ismertessük.”

Szabó Lajos az Év Agrárembere! | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Szabó Lajos, a Hódagro Zrt. elnök-vezérigazgatója Az Év Agrárembere versenyének folyamata 2017 októberében indult el a jelöléssel, amelyre egy hónap állt rendelkezésre, ezt követően a zsűri választott ki a beérkezett javaslatok alapján kategóriánként három szakembert, akikről riportfilmet is készítettek. Januárban a jelöltek online szavazáson mérették meg magukat, a kiírásban pedig leszögezték: az év növénytermesztője, növényvédőse stb.

Kólamérgezés

Elvonási tünetek.

Nemcsak a saját egészségét, de a környezetét sem kímélte az a nő, aki napi 30 doboz kólát ivott egy nő 20 éven át – az elképesztő esetről az ATV Online ír.

„A nő hetente 70 litert fogyasztott el, ami 50 ezer fontjába – 18,2 millió forintba – fájt összesen. Egy idő után 2-es típusú diabéteszt diagnosztizáltak nála, de ekkor már, ha nem ivott, konkrétan elvonási tünetei voltak: remegett, fájt a feje és kínozta a vágy. Ma már szinte undorodik attól, ahogy korábban élt.”

Hihetetlen sztori: Napi 30 doboz kólát ivott egy nő 20 éven át

Donna Gunner nem aprózta el: nemcsak a saját egészségét, de a környezetét sem kímélte, amikor rászokott a Coca-Colára – írja a Mirror. A nő 20 évig napi 30 doboz üdítőt ivott, így csak ezzel a “módszerrel” 4170 kcal-t vitt be a testébe.