Színes

Jó reggelt, Makó!

Ismét egy új hét kezdődik, vissza kell rázódni a hétköznapokba, ez pedig sosem könnyű feladat. Mi viszont segítünk benne: összefoglaltuk a tegnapi nap legfontosabb híreit!

MH – összeállítás

A hétfő mindig nehéz, hiszen rövid idő alatt hozzászokunk a több alváshoz, ráadásul ilyenkor szembesülünk azzal is, mi az, amit a hétvége miatt idáig halogattunk. A pihenés és a kikapcsolódás rendkívül fontos, még ha néha nehéz is elengedni a munkát, Farkas Éva Erzsébet polgármester sem használta ki tavalyi szabadságait teljesen – de vajon ki engedi el a makói polgármestert szabadságra?

A hétvégén bizonyára sokan ragadtak a tévéképernyők előtt, hiszen zajlik a téli olimpia, a gyorskorcsolyázó Nagy Konrád el is mesélte, milyen érzés volt számára, hogy ő vihette a magyar olimpia küldöttség zászlaját a pénteki megnyitón.

27-ről 5 százalékra csökkenthetik a gyógyászati segédeszközök áfáját – legalábbis ezt szeretné elérni a MEOSZ és partnerszervezetei. Az új év a gumigyár dolgozóinak életébe is változást hozott, a bérrendszer átalakítása után összességében 6 százalékkal emelték a dolgozók alapbérét. Kiszomboron is zajlanak a fejlesztések: 100 millió forintos hitelt terveznek felvenni, ami (a már elnyert) bölcsődei fejlesztés önerejéhez kellene.

A hét első napján a Lídiákat és Líviákat köszöntjük, 6 Celsius-fok körül alakul a nappali hőmérséklet, amit egy hidegfront is követ: a következő napokban egy enyhébb lehűlés várható. A mai nappal pedig elindul a Házasság hete országos programsorozat is, ez alkalomból Makón Bíró László római katolikus püspök tart ma előadást. A Házasság hete kapcsán megkérdeztük az embereket, mi a véleményük a házasságról.