A gyorskorcsolyázó Nagy Konrád számára óriási elismerés, hogy ő vihette a magyar olimpiai küldöttség zászlaját a phjongcshangi téli ötkarikás játékok pénteki megnyitóján.

MTI

– Nagyon örültem és büszke vagyok, hogy ilyen tiszteletre méltó küldetést bízott rám a Magyar Olimpiai Bizottság – idézi a MOB honlapja a 25 éves egyetemi világbajnokot, aki másodszor szerepelhet olimpián. Nagy Konrád Szocsiban 26. lett 1500 méteren, idén viszont kedvenc távja mellett 1000 méteren is indulási jogot szerzett. – Nagyszerű élmény volt, hogy nemcsak a magyar csapat, hanem az egész ország mögöttem állt. A nyitóünnepségen a zászlóvivő szerepre jelölés az egyik legnagyobb elismerés, amelyet valaha is kaptam. Hatalmas motiváció az elkövetkezendő két hétre. Ez egy új mérföldkő a sportkarrieremben.

Legutóbb a 2002-es, Salt Lake City-i játékokon érte nagy pályás gyorskorcsolyázót az a megtiszteltetés, hogy a magyar csapat első, lobogót tartó embereként vonulhatott a stadionba a nyitóceremónián. Akkor Egyed Krisztina vitte a piros-fehér-zöld zászlót, azóta kétszer rövid pályás gyorskorcsolyázóra, egyszer műkorcsolyázóra esett a választás.

Borítókép: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest