Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Hasító Hagymatikum, utcai lovasok, bálozó gazdák és a futball csillagászai. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Érdem

Hasít a Hagymatikum.

A Luxury Travel Guide Európa legjobb családbarát fürdőjévé választotta a makói Hagymatikumot, az igazgatót kérdezi a Delmagyar.hu.

„Ez is jelzi, hogy Makó jól döntött, amikor az idegenforgalom felé fordult, és azt is, hogy érdemes a fürdőt tovább bővíteni, fejleszteni – mondta az elismerés kapcsán Gergely Gábor.”

Európa legjobb családbarát fürdője a Hagymatikum

Ez is jelzi, hogy Makó jól döntött, amikor az idegenforgalom felé fordult, és azt is, hogy érdemes a fürdőt tovább bővíteni, fejleszteni – mondta az elismerés kapcsán Gergely Gábor, a Hagymatikum igazgatója. Mint megtudtuk, a mind az öt kontinensen megjelenő Luxury Travel Guide-ot abból a célból alapították, hogy a világ minden tájáról bemutathassák az igényes turistáknak a legjobb turisztikai vállalkozásokat, utazási célpontokat.

Léptetés

Lovasok robogtak az utcákon.

Felvonult a gazdanapi bandérium Hódmezővásárhelyen – a Vásárhely24 páratlan fotógalériával számol be az eseményről.

„A bandérium a Serháztérről indult és a Fekete Sas elé léptetett be. A célállomáson mi is ott voltunk.”

Lovas menet robogott át a vásárhelyi utcákon – Vásárhely24

Idén is felvonult a gazdanapi bandérium. Idén is megtartották a hagyományos gazdanapi lovas felvonlást Hódmezővásárhelyen. A bandérum a Serháztérről indult és a Fekete Sas elé léptetett be. A célállomáson mi is ott voltunk. Íme, néhány fénykép a Kossuth téri hátas forgatagból. (A többi fotónkat a Vásárhely24 Facebook-oldalán pörgetheti át!)

Vonzás

Szórakozás három szinten.

A hódmezővásárhelyi Fekete Sasban ünnepelte 112. születésnapját a családias Gazdabál – tudósít a Promenad.hu.

„A mezőgazdászok közvetlen és nyitott emberek, és ez a hangulat vonzza ide a több száz embert, nemcsak helyi szinten, hanem külföldről is.”

112 éves a családias Gazdabál | Promenád.hu – a vidék hírportálja

2018-ban 112. születésnapját ünnepli a Gazdabál, amely Hódmezővásárhelyen a Fekete Sasban három szinten zajlik. Idén közel hatszáz vendég szórakozik, ez a hangulat pedig nem csak a helyieket, de a külföldieket is vonzza.

Érték

A futball galaktikusai.

Csillagászati összeget érnek a labdarúgó-Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapatának keretei, 9,7 milliárd euróra (3000 milliárd forintra) taksálja őket a mértékadónak számító német Transfermarkt internetes oldal – mutatja be a Blikk Online.

„A Real Madrid–PSG párharc azért is emelkedik ki, mert a világ öt legértékesebb játékosa közül hárman pályára léphetnek. A franciák részéről a 180 millió euróra (55,6 milliárd forintra) becsült brazil Neymar (26), valamint a francia Kylian Mbappé (19), akit a madridi Cristiano Ronaldóhoz (33) hasonlóan 120 millió euróra (37 milliárd Ft-ra) tartanak.”

Nagy pénz nagy foci?

A nyolcaddöntőbe jutott gárdák focistáit 9,7 milliárd euróra (3000 milliárd forintra) taksálja a mértékadónak számító német Transfermarkt internetes oldal. A csúcspárosítás ebből a szempontból is egyértel­műen a spanyol Real Madrid és a francia Paris Saint-Germain, valamint az angol Chelsea és a szintén spanyol Barcelona összecsapása, a négy csapat focistái több mint 1000 mil­liárd Ft-nak megfelelő összeget érnek.