Nem, nem az akire első pillanatban gondol. Hogy ki, az kiderül abból, ki is engedte el az idén szabadságra. Archív képünkön Farkas Éva Erzsébet a lányával.

Korom András – Makó

Az idén a törvény szerint 39 nap szabadság jár Farkas Éva Erzsébet polgármesternek, aki azonban a tavalyi szabadságaiból sem vett ki 17-et, így az idén összesen 56 nap lehet távol a hivataltól. Ezt maga az érintett közölte munkáltatójával, mely jóvá is hagyta a városvezető szabadságolási tervét. A főállású polgármesterek egyébként évi 25 nap alapszabadságra és 14 nap pótszabadságra jogosultak. Farkas Éva Erzsébet az alábbi táblázat szerint szeretné kivenni a neki járó 56 munkanapot, mely 11 hetet és 1 további munkanapot, azaz majd 3 hónapot jelent. Persze nem egy tömbben óhajt pihenni, ráadásul előfordulhat, hogy hiába szemelt ki egy időpontot, mégis be kell mennie a városházára dolgozni.

Mint az alábbi táblázatól látható (a szabadságok napja 1-gyes számmal jelölve), Farkas Éva Erzsébet júliusban egy tömbben két hetet vesz ki, de egyhuzamban egy-egy hetet pihenni kíván februárban, márciusban, májusban (a munkaszüneti napokkal együtt), júniusban, augusztusban, szeptemberben és novemberben is. (A hónapok alatti szám az összesen kiveendő napok számát mutatja.

Forrás. mako.hu

De ki is lehet a makói polgármester igazi főnöke, azaz munkáltatója. Nem fogja kitalálni! És nem nem az, akire első pillanatban néhányan gondolnak. A városvezető feletti munkáltatói jogokat ugyanis a makói képviselő-testület gyakorolja. A polgármester a testület által jóváhagyott szabadságot a jóváhagyott ütemezéstől eltérően csak előre nem látható, rendkívüli esetben, vagy az igénybevételt megelőzően legkésőbb 15 nappal megtett előzetes bejelentést követően veheti igénybe.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest