Véget ért egy hét, sokan már a hétfői munkanapra vagy éppen iskolára készülnek lelkiekben. Azonban, ezen a felhős napon sem hagyjuk Önöket hírek nélkül. Lássuk, mi történt a héten a térségben!

MH – összeállítás

A hét elején hírt adtunk több dologról is, többek között arról, hogy Lázár János országgyűlési képviselő és Miniszterelnökséget vezető miniszter eltöröltetné a sírhely-újraváltást, a Hagymatikum lett Európa legjobb családbarát fürdője, Szentpéteri Csilla zongorajátékából és az AEEK összefogásából a makói újszülöttellátást fejlesztették és a kórházban látogatási tilalmat rendeltek el az influenza miatt.

A hét közepén a makói grémium maratoni testületi ülésen szavazta meg az idei költségvetést, de az illegális bevándorlásról is szó esett. A kövegyi polgármesteri hivatal energetikai felújításon esik át, illetve egy újabb utca kap új útburkolatot. Jámbor Zoltánt 90. születésnapja alkalmából az önkormányzat is köszöntötte.

A 90 éves Jámbor Zoltánt köszöntötte a polgármester – Makó Híradó

Tortát és egy a Miniszterelnök által aláírt emléklapot vitt Farkas Éva Erzsébet a makói POFOSZ alapítójának, aki a diktatúra idején négy évet töltött börtönben. Nagy Szabolcs – Makó Még a recski kényszermunkatábort is megjárta a 90 éves Jámbor Zoltán a diktatúra idején. 1949-ben börtönözték be, majd négy év múlva helyezték feltételesen szabadlábra.

Folytatódott a makói középiskolások báli szezonja: pénteken a József Attila Gimnázium 12. osztályosaira tűzték fel a gombot, szombaton a Galamb József Mezőgazdasági Szakközépiskola végzősei kapták meg az érettségi jelképét. Apátfalván ovi farsang volt, Makón pedig a SZIGNUM Önkéntesek Szervezete 400 fánkot sütött a jelmezbálra.

Elvira napjára az időjósok 6 fokot jósolnak, este akár mínusz 2 Celsius-fok is lehet. Bár holnap már sokak dolgoznak vagy épp iskolában tanulnak, a vasárnapot még húzzuk meg és táncoljunk egy jót Majka dalára!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest