Hétfőn kezdődik a Házasság hete országos programsorozat. Ez alkalomból Bíró László római katolikus püspök tart előadást Makón. A helyi és térségi embereket kérdeztük, kinek mi a véleménye a házasságról.

MH – összeállítás

Vajon mit gondolnak a fiatalabbak és idősebbek a házasság intézményéről? Erre kerestük a kérdéseket az utóbbi napokban. A pitvarosi iskolaigazgató, Bertáné Kecskeméti Katalin szerint a mostani embereknek nem azt jelenti a házasság, mint egykor.

– Mi azért házasodtunk össze, hogy kitartsunk egymás mellett, akkor is, ha nehéz. Nálunk is vannak veszekedések. Nem hiszek abban, hogy e nélkül van házasság, de minden esetben meg tudjuk beszélni –fogalmazott az igazgató. – Én 35 év után is úgy tudok a férjemre nézni, mint akkor, amikor hozzámentem feleségül. Mert ahhoz mentem hozzá, aki szeretek, tisztelek, és nagyon becsülök. Úgy érzem, hogy ha így házasodnának a mai fiatalok is, akkor nem lenne ennyi válás.


Bertáné Kecskeméti Katalin már 35 éve van férjnél.

A 18 éves Török Kitti lassan három és fél éve van kapcsolatban, szülei közel 35 éve házasok. Az egyetemista lány elárulta, még nem szeretné, hogy eljegyezzék, de a frigyben benne lenne.

– Nem nagyon vagyok annak a pártján, hogy korán házasodjanak az emberek, mivel nagyon meg lehet bánni. Szerintem a fiatalokban megvan a kényszer és ilyen téren nagyon hamar be tudják adni a derekukat. Tényleg sok olyan embert láttam, aki megbánta, hogy fiatalon házasodott meg – mondta Kitti.

Van, aki inkább „macskás néni” szeretne lenni: Sipos Viktória bár csak 14 éves, így még változhat a véleménye. Viki hozzátette, egyelőre csak a szalagavató miatt várja az esküvői ruhát. Sütő Márti úgy érzi, a házasság akár egy kapcsolatot is elronthat.

– Szeretnék esküvőt és gyerekeket is, de szerintem nagyon sok dolog van egy lagzi megszervezésével – tette hozzá a 13 éves lány.

Bereczki Richárd szeretne megnősülni, de szerinte az még odébb van. Egy kisebb méretű, családias hangulatú lakodalmat szeretne és a szíve választottját az édesapától kérné ki.

– Szerintem nincs olyan, hogy egy bizonyos idő után kell megkérni a lány kezét, ez csak úgy jön. Úgy látom, nem olyan gyakori már a házasság, inkább mindenki csak kapcsolatban él. Nincs olyan kultusza, mint régen – nyilatkozta a 24 éves fiú.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest