Kiemelt hírek Sport Színes Térség

Zajlik az élet a palotai csarnokban

Az épület átadása óta egyre nagyobb igény van a sportra a városban, sőt olykor még a Békés megyei Tótkomlósról is átjárnak ide edzeni. A korábbi évente kettő helyett már havonta szerveznek röplabda tornát is.

Nagy Szabolcs – Csanádpalota

– Eddig ősszel és tavasszal rendeztünk röplabda bajnokságot, de idén már akkora lett rá az igény, hogy minden hónapban – mondja Makán Andrásné.

A 2008-ban alapított Csibész Csanádpalotai Ifjúságért Egyesület ilyen, és ehhez hasonló sportprogramokkal próbálja mozgásra csábítani a fiatalokat, ezzel hozzájárulni ahhoz, hogy itt maradjanak a településen. A részt vevők száma alapján sikeresen, most is több mint 50-en jöttek el a sportcsarnokba, de a 70 fős létszám sem ritka, mondják a szervezők.

– Mindenkit szeretettel várunk, semmilyen kikötés nincs, bárki jöhet más településekről is, van olyan csapat, amelyik rendszeresen visszajár, ők Makóról jönnek. Mindenkinek adunk egy csokit, aki részt vesz, de vannak oklevelek, és vándor kupa is, amit ha háromszor megnyer egy csapat, akkor el is viheti véglegesen – tudtuk meg Fehér Annától.

A mérkőzéseket a helyi általános iskola testnevelő tanára vezeti, de jó hangulatra jellemző, hogy olykor ő is beáll játszani, ha egy-egy csapatba hiányzik ember.

– Csanádpalotán már régóta hagyomány, hogy röplabdázunk, ez még akkor kezdődött, amikor nagyon kicsi tornatermünk volt. Ez a sportcsarnok már maximálisan megfelel erre a célra, sokkal jobbak a körülmények. Ez nagyon jó csapatjáték, bár itt a környéken rajtunk kívül nem nagyon szokták játszani – mondja Tóth Zoltán.

A hatfős csapatok között több olyan is van, ami nem csak Csanádpalotaiakból áll, a fiatalok közül a legtöbben évek óta sportolnak.

– Makói és pitvarosi tagja is van most a csapatunknak, iskolacsapatból ismerjük egymást. Én kisgyerekkorom óta sportolok, az asztaliteniszt, a bokszot, és a focit is kipróbáltam, de utóbbit csak hobbi szinten. Szerintem a röplabda a legjobb labdajáték – mondta el a palotai Kovács Mihály.

Egy-egy bajnokság alkalmával 8-10 csapat is összejön, körmérkőzések alapján dől el, ki volt a legjobb, amelyek általában este tíz, tizenegy óráig is eltartanak.

navigate_before
navigate_next