Kiemelt hírek Makó Színes

Négyszáz fánk sült a SZÖSZ farsangra

Remek hangulatú mulatságot rendezett ma a SZIGNUM Önkéntesek Szervezete (SZÖSZ) óvodásoknak és kisiskolásoknak. Jelmezes felvonulás, táncos feladványok, álarckészítés és rengeteg tombolatárgy várta a résztvevőket. Az alkalomra négyszáz fánkot sütöttek a szervezők, amelyek fogyasztásából még versenyt is rendeztek.

Szabó Anita – Makó

Vidám gyereksereg vette be ma a Szent István Egyházi Általános Iskola tornatermét. Mindenki egy délután erejéig valaki másnak a bőrébe bújhatott; volt kalóz, táncos, vámpír, tündér és rendőr is a színes jelmezes forgatagban. Az ötletes maskarások, mesehősök és filmes szereplők táncoltak, ügyességi feladatokat oldottak meg és sok fánkot ehettek a SZÖSZ farsangi mulatságán.

Akadt, aki egy tulajdonságát jelenítette meg vicces formában; Fazekas Rebeka a „beszéd rabjának” öltözött. A csíkos ruhájához papír girlandra fűzött lufin a leggyakrabban használt kifejezéseit lehetett olvasni. – Én találtam ki, hogy mi akarok lenni és anyukám segített ezt megvalósítani. Sokat és szívesen beszélek, az iskolában pedig a rajzórákat kedvelem – árulta el magáról a harmadik osztályos kislány. Barátnője, Kurunczi Boglárka cowboy lány volt. – Szerintem nagyon vagányak és ügyesek a vadnyugati hősök, és nagyon szeretem azokat a rajzfilmeket, amiben ők a főszereplők – indokolta a választását a nyolcéves Bogi. Mindkét lány véleménye megegyezett abban, hogy remek a hangulat és nagyon finomak a fánkok is. – Négyszáz darabot készítettünk, különböző ízesítéssel lehet fogyasztani őket, mellé szörpöt kínálunk a gyerekeknek. Az egyik anyuka több tortát sütött, amik a jelmezverseny nyereményei lesznek, illetve száznál több tombolatárgyat sorsolunk ki a résztvevők között – tájékoztatott Szabóki Melinda a szervezők nevében.

Az önkéntes csoport fél esztendeje működik, SZIGNUM-os diákok szüleiből és pártoló tagokból szerveződött. A lelkes csapat több közösségi akcióban is részt vett már, ősszel palacsintafesztivált rendeztek, egy országos felhívásra autista kisfiúnak írtak képeslapokat, illetve csatlakoztak a pozitív üzenetek napjához is. – A célunk az, hogy olyan alkalmakat teremtsünk, ahol a családok együtt lehetnek és a legkisebb korosztály is jól érezheti magát. A farsangi mulatságra makói óvodásokat és kisiskolásokat hívtunk és sok feladattal készültünk számukra – tudtuk meg az önkéntesek vezetőjétől, aki maga is beöltözött, és ami nem meglepő, egy angyal volt.

A jelmezes felvonulást újságpapíron és lufival táncolás követte, majd a tombolasorsolás következett. Az eredményhirdetést követően székfoglaló játékban és fánkevésben mérték össze ügyességüket a résztvevők. Teli pocakkal és élményekkel gazdagon zárult az első, de bizonyára nem utolsó SZÖSZ farsang.

navigate_before
navigate_next