Hírek Színes Térség

A masiniszta is befutott Apátfalvára

Az Apátfalvi Bíbic Egységes Óvoda – Bölcsőde Maros, Dózsa és Rákóczi utcai tagintézmények óvodásai farsangi mulatságot rendeztek a faluházban. A kicsik csoportosan is felléptek, de egyéni jelmezekben is bemutatkoztak a közönség előtt.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Ismét elérkezett a farsangi időszak, amikor előkerülhetnek szuperhősös, hercegnős, tündéres vagy akár autóbuszos jelmezek. Ahogy már tavaly, idén is Apátfalvi Bíbic Egységes Óvoda – Bölcsőde Maros, Dózsa és Rákóczi utcai tagintézményeibe járó gyerekek a helyi faluházban léptek fel csoportos és egyéni produkciókkal. Luczó Anikó intézményvezető a mulatság előtt elárulta: a rendezvényt az Apátfalva Község Óvodásaiért Alapítvánnyal közösen szervezték és a farsang bevételét az óvodásokra fordítják – többek között játékokat vásárolnak és kirándulásokat finanszíroznak belőle.

A három tagintézmény óvodásai különböző produkciókkal készültek több héten keresztül: többek között a Trollok rajzfilm zenéjére, Patai Anna dalára és a Sógorok jól ismert feldolgozására, a „Megy a gőzös” című nótájára készültek.  A 7 éves Antal Boglárka Anna az utóbbi műsorszámban szerepelt. A nagycsoportos Bogi szereti a farsangot.

– Ilyenkor beöltözhetünk akár Barbie-babának is. Most Tavasztündér leszek, aki tavasszal jelenik meg és a tónál szokott üldögélni – mondta Bogi, aki tavaly dalmatának öltözött be.

navigate_before
navigate_next