Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makó nagy túlélője, az egyszer csengető postás, Allah és a Biblia üzenete. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból. Fotó: pixabay.com

MH-lapszemle

Túlélő

Egy makói falragasz, mely maga a történelem.

A kampány még nem kezdődött el, de a Delmagyar.hu máris kiszúrt egy különös pártplakátot a főtéri Lordok háza polgármesteri hivatal felőli árkádjának belső falán.

„Az elmúlt két és fél évtizedet a plakát minden bizonnyal annak köszönhetően élte túl, hogy nagyjából 3 méteres magasságban helyezték el. Hogy személy szerint ki és miért ragasztotta ki arra a szokatlan, szemmagasságnál jóval feljebb lévő helyre, már senki sem emlékszik Makón.”

Egy makói választási plakát, amely megelőzte az összes többit – ugyanis 24 éve ragasztották ki

Hamarosan hivatalosan is elindul a parlamenti választás kampánya, Makón azonban máris van egy pártplakát, amelyik megelőzte az összes többit – majdnem negyedszázaddal, ugyanis 24 esztendeje ragasztották ki. Ez a főtéri Lordok háza polgármesteri hivatal felőli árkádjának belső falán látható, és fakón, szakadozottan az Egyesült Kisgazdapárt akkori miniszterelnök- jelöltjét, Szabó János földművelésügyi minisztert ajánlja az emberek figyelmébe azzal a szlogennel, hogy „Ránk szavazzon, hogy földje, vagyona megmaradjon!”.

Kéznyújtás

A postás hamarosan csenget.

És hozza a 10 ezer forintnyi Erzsébet utalványt, mellyel Hódmezővásárhely stabil költségvetésnek hála a nyugdíjas korhatárt betöltött lakosokat jutalmazza – írja a Promenad.hu.

„Hódmezővásárhelyen 100-110 ezer forint az átlagnyugdíj. Mi egy többgenerációs város vagyunk, ha tudunk segíteni a gyerekeknek, a munkavállalóknak, akkor az időseknek is tudni kell kezet nyújtani. Szégyennek tartom azt, ha van, aki ezt a 10 ezer forintos utalványt sajnálja a nyugdíjasoktól – fogalmazott Lázár János.”

Bármikor hozhatja a postás a 10 ezer forintot | Promenád.hu – a vidék hírportálja

10 ezer forintnyi Erzsébet utalvánnyal jutalmazza a város a nyugdíjas korhatárt betöltött lakosokat Hódmezővásárhelyen. Hegedűs Zoltán alpolgármester, a FIDESZ-KDNP jelöltje pénteki választási fórumán tájékoztatott: megkezdte a posta a kiszállítást. A Kertvárosi Olvasókörben tartott eseményen részt vett Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Kószó Péter alpolgármester, Havasi Katalin, a FIDESZ helyi szervezetének elnöke, Bálint Gabriella, a KDNP helyi szervezetének elnöke, valamint Cseri Tamás önkormányzati képviselő is.

Tanítás

Hadházy beleszaladt a pofonba.

Az LMP társelnöke politikai célokra használt egy a hódmezővásárhelyi református templom előtt lőtt szelfit, a gyülekezet lelkipásztora jól ki is osztotta ezért – számol be róla a Vásárhely24.

„Tisztelettel kérem Hadházy Ákost hogy ne használja kampánycélra az Újtemplomot, se a gyülekezetet, se a lelkipásztor személyét. Az istentisztelet nevében is hordozza, hogy az minek az alkalma: a keresztyén emberek közösségének összejövetele Isten igéjének hallgatására és hálaadásra. A prédikáció Jézus Krisztus tanításának magyarázata a Bibliából, hogy azt megélhessük a hétköznapokban. Ezért a református templomban nincs jelen semmilyen kampány. Az arról szóló tanítás azonban igen, hogy mi a keresztyéni szeretet, a keresztyén hit és a keresztyén értékrend, a közéletben is.”

A lelkipásztor nyílt levele Hadházy Ákosnak: Nem kampánytéma az Újtemplom! – Vásárhely24

Major Istvánné szerkesztőségünknek írt levelében reagált a politikus facebook bejegyzésére. Mi is hírt adtunk arról, hogy Hadházy Ákos a hivatalos Facebook-oldalán nemrég megosztott egy bejegyzést , amelyben a református templom előtt szelfizett. Ott a templomról azt írta, reméli, nem azért van ilyen állapotban, mert az itteni lelkésznő nem a Fidesz mellett kampányol.

Hittétel

Nem kérünk Allahból.

A Századvég felmérése szerint Vona Gábor hatalmas öngólt lőtt azzal, hogy Allahot és az iszlámot dicsőítette – ismerteti az Origo.hu.

„A véleménnyel rendelkező válaszadók több mint háromnegyede (78 százaléka) elutasítja Vona Gábor mondatait, 22 százalék nyilatkozott úgy, hogy elfogadja. A kutatás arra is rávilágított, hogy a pártelnök szavai még saját táborát is erősen megosztják. Minden második Jobbik-szavazó elutasítja Vona Gábor hittételét Allah mellett. Ami a többi párt táborát illeti, a kormánypárti szavazók 90 százaléka, a baloldali ellenzéki pártok szavazóinak 69–81 százaléka és a bizonytalanok 70 százaléka reagált elutasítóan a Jobbik elnökének iszlámmal kapcsolatos szavaira.”

A döntő többség elutasítja Vona Gábor iszlámmal kapcsolatos mondatait

Még a kérdésben véleményt formáló jobbikosok fele is elutasítja Vona Gábor Allahhal és iszlámmal kapcsolatos kijelentéseit – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából. Nagy port kavart a hazai politikai életben egy, a Mandiner.hu birtokába jutott 2013-as felvétel, melyen Vona Gábor muszlim fiatalok előtt, török nyelven tesz hitet Allah mellett egy törökországi rendezvényen – emlékeztet a Századvég elemzése.