Hírek Színes

Lázár-wellness és kardoskúti romantika

A miniszter szombaton sem lazít, de az imádott hódmezővásárhelyi határban minden bajt kifúj a fejéből a szél.

Pintér M. Lajos

– Szombat délután több bennem a szenvedély, mint hétfő reggel – mondja meg az őszintét Lázár János, akinek napja a hódmezővásárhelyi lakossági fórumon indul, majd az elmaradhatatlan természetjáráson át a Németh László Gimnázium báljába vezet, ahol táncba viszi Zitát. A térségünk országgyűlési képviselőjének egy hetét bemutató különleges videó legújabb, szombati epizódja a lazarjanos.hu internetes oldalon (https://lazarjanos.hu/hu/egy-hetem menüpont) tekinthető meg.

Egy hetem | Lázár János

Lázár János – Országgyűlési képviselő hivatalos weboldala. Csongrád 04. választókerület.

Nem kevesebb, mint 40 ember kéréseit, panaszait hallgatja végig türelemmel és megértéssel a miniszter a szombat délelőtti hódmezővásárhelyi lakossági fórumon. Az élet hétvégén sem áll meg, Lázár János pedig ekkor sem lassít. Felesége úgy fogalmaz: „igény az lenne rá”, hogy kikapcsolódjanak, szórakozni járjanak, csak úgy kedvtelésből, kötetlenül, de most nem ilyen időket élünk. Avagy a haza minden előtt.

A képviselő elismeri, nehéz műfaj a fórumozás, hiszen egyrészt az élet leginkább embert próbáló szeleteivel találkozik, másrészt különösen ha gyermekeket érintő ügyekben kérik közreműködését, segítségét, érzelmileg is nehezen tudja magát függetleníteni a konkrét ügyektől.

Éppen ezért muszáj, hogy néha-néha kiszellőztesse a fejét. Erre a legalkalmasabb a végtelen hódmezővásárhelyi határ, ahol a miniszter fejéből is kifújja a bajokat a szél. Nem vágyik a homokos tengerpartra, távoli tájakra: ez a Lázár-wellness. Gyerekekkel, kutyával vagy egyedül, Lázár János visszatérő vendége a természetnek: pontosabban hazajár ide a legforróbb nyárban és a legfogvacogtatóbb télben is. Nem rejti véka alá, a vadászatban is az erdőzúgás és a természetjárás vonzza leginkább, nem a sportérték.

A napzáró bál pedig inkább kötelezettség, semmint pihenés, de ha a vásárhelyi diákok hívják, nem mondhat nemet. Pláne, hogy a táncban (is) remekül vezet – tudjuk meg feleségétől. A kamera lassan pihenni tér, de a miniszter azért még elejt egy jótanácsot: az ifjú urak vigyázzanak a kisasszonyok lábaira!

És milyen igaza van!