Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Kína kultúrájáról mesélt a sanghaji tanárnő

Weng Yaqing, vagy ahogyan többen szólítják, Maggie, az Ifjúsági Színtérben tartott előadást hazája kultúrájáról. A szeptemberben Magyarországra érkező tanárnő egy évet marad Szegeden, közben pedig Makón a JAG-ban, illetve a Bartók és az Almási tagintézményben is tanít.

Kiss Dániel – Makó

Zöld tea, tradicionális díszek és természetesen plüsspandák is színesítették a tanárnő előadását, aki játékos módon mutatta be hazáját az érdeklődő fiataloknak és gyerekeknek. Mindezt természetesen angolul, egy angol szakos tanárnő segítségével.

Az általános iskolásokat, középiskolások és felnőtteket is tanító Maggie egy évet tölt majd hazánkban a Konfuciusz Intézet programján keresztül, ezt követően visszautazik Kínába, hogy lediplomázhasson, utána pedig tovább fog tanítani, több, másik országban – az itt tartózkodása tehát egyfajta szakmai gyakorlat. Mint elmondta, nagyon szereti Magyarországot, az embereket, a diákjait, hozzátéve, hogy nagyon különböző a mi országunk Kínától.

Az előadásban részt vett Molnár Edit is, a Bartók angol szakos tanára, aki a gyerekeknek tolmácsolta Maggie szavait. Mint elmondta, több éve tanulhatnak a diákok kínai nyelvet, van, aki kitartó, és évek óta jár, de a kezdeti lelkesedés után sokan abbahagyják – ennek oka lehet az is, hogy minden évben más tartja az órákat.