Kiemelt hírek Színes

Jó reggelt, Makó!

Elérkeztünk a hét talán legjobban várt napjához, és bár ma sokan tovább aludhatnak, mi hétvégén sem hagyjuk Önöket reggeli összefoglaló nélkül: nézzük meg, mi történt tegnap, és hogy mi vár ránk ma!

MH – összeállítás

Ha február, akkor báli szezon: ebben a hónapban szinte minden hétre jut egy szalagavató vagy bál. Idén sem maradhatott el a József Attila Gimnázium évtizedes hagyománya, a Gombavató. A tegnapi napon 99 tanulóra és négy osztályfőnökükre tűzték fel a zöld gombot, ami a középiskolai tanulmányok végét jelenti.

A Galambban sem állt meg az élet, egy pályázatnak köszönhetően 30 millió forintot nyertek, amiből többek között egy konyhát is felszerelnek a tankertben. Aki pedig mestervizsgát tenne, arra is van lehetőség, hiszen mesterképzéseket indít a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A tegnapi napon elindítottuk A hét embere rovatunkat, amelyben elsőként Czibolya Kálmánnal, a Makói Videóműhely vezetőjével beszélgettünk a műhelyről és Dél-Koreáról. Csütörtökön Czirbus Gábor az illegális bevándorlásról és a vásárhelyi időközi választásról is beszélt sajtótájékoztatójukon. Lázár János egy hetét bemutató sorozata is folytatódott, amelyről mi is beszámoltunk.

A mai napon is erősen felhős lesz az idő, 5 Celsius-fok körül alakul a nappali hőmérséklet. Ha otthon marad pihenni, egy forró tea jó társ lehet a mai borongós időhöz, ha pedig kimozdulna, akkor várja a Hagymatikum Valentin hétvégéje, páros masszázzsal és szauna szeánszokkal. Az Ifjúsági Színtérben 14 órától pedig Kína kultúrájáról és népszokásairól tudhat meg többet.

A felhős időhöz igazgazodva, a reggeli kávé mellé a Lumineers együttes dalát ajánljuk: