Hírek Ország-világ Sport

Elődöntőben a Liu fivérek 1500 méteren

A rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyében jutott tovább Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang, Burján Csaba viszont kiesett.

MH – MTI

Elsőként a két éve 500 méteren világbajnoki címet szerző Liu Shaolin állt jégre. Magabiztosan nyerte meg a hatfős futamot, olyan klasszisok között, mint a táv háromszoros orosz Európa-bajnoka, Szemjon Jelisztratov és a szám tavalyi vb-ezüstérmese, a kanadai Samuel Girard. Féltávnál állt élre az MTK versenyzője, és vezető pozíciójából nem engedett.

Öccse, bár sokkal könnyebbnek tűnő hatosban versenyzett, mégis nehezebbnek bizonyult a továbbjutás. A minden távon junior-világbajnok magyar korcsolyázó bár próbált elől helyezkedni, a harmadik pozícióba szorult. A japán Josinaga Kazuki testtel kissé kilökte a magyar versenyzőt, öt körrel a vége előtt. Nem sikerült megszereznie a harmadik helyet, amivel tovább juthatott volna, a japán manővere viszont szabálytalannak bizonyult, így a magyar Liu Shaoang jutott tovább.

Burján Csaba bár az elején jól teljesített, de aztán folyamatosan hátrébb csúszott. Öt körrel a vége előtt már utolsó volt, a célvonalon jobb benyújtással végül az ötödik helyen végzett.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt