Kiemelt hírek Makó Színes

Célegyenesben a végzősök: szalagtulajdonosok lettek a galambosok

A középiskolai bálsorozatot a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola zárta: idén 60 tanulóra tűzték fel az érettségi jelképét. A fiatalok bécsi keringővel emelték az est színvonalát. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője és Miniszterelnökséget vezető miniszter is tiszteletét tette a szalagavatón.

Gajáta Fanni – Makó

Leendőbeli mezőgazdasági gépésztechnikusok, informatikai rendszergazdák, mezőgazdasági gépészek, kertész-dísznövénykertészek és érettségiző diákok léptek a középiskolai lét utolsó fázisába, ugyanis kevesebb, mint 4 hónap múlva már a ballagásra és a végső vizsgákra koncentrálhatnak. Azonban szombat este a szórakozás jegyében telt: a sportcsarnok küzdőterén 60 diákra tűzték fel az osztályfőnökök a világos színű szalagot. Horváth Zoltán igazgató elmondta, összesen 22 szalagavatón vett részt és ebből csak egy volt az, amelyen ő is szalagtulajdonos lett. A direktor már 11 éve vezeti az iskolát, amelybe 63 különböző településről járnak növendékek.

A végzős évfolyam nevében Sebestyén Martin, 12. L osztályos diák búcsúzott el, aki visszaemlékezett az elmúlt 4 évre.

– Nem volt mindig móka és kacagás itt az élet: szakmai vizsgák, tanulmányi versenyek, előrehozott érettségik nehezítették a mindennapjainkat. Sokan közülünk nagyon szép szakmai eredményekkel öregbítették az iskolánk hírnevét. Reméljük, hogy még Galamb József is büszke lenne ránk – hangzott el a beszédben.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next

A szalagtűzés után bécsi keringőt tekinthettek meg a vendégek. A bálon Lázár János, a térség országgyűlési képviselője és Miniszterelnökséget vezető miniszter, továbbá Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei elnöke is tiszteletét tette Farkas Éva Erzsébet polgármester, illetve a makói középiskolák igazgatói mellett. Az est folytatásában a Voc-Art zenekar biztosította a jó hangulatot.